Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

takas değişim arananlar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: takas değişim arananlar

takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 17:56 #646

bölüm başlıklarına baktığımda bulamadım, aklıma gelen şöyle bir bölüm var: kendi namıma ufak tefek de olsa oluşturduğum müzik, film arşivi var internet sayesinde. eğer becerebilirsem onları excel dosyası olarak buraya yüklemeyi düşünüyorum. içinden istenen filmleri/müzikleri dvdye çekip, isteyene verebilirim/yollayabilirim.

paranın tek kullanılacağı alan istanbul dışı olursa, alakalı müziği/filmi isteyenin kargo masrafı olur. dolayısıyla bir tür mantar pano benzeri başlık var mıdır, yoksa da böyle bir başlık işlevsel olur mu sizce?

Cvp:takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 18:12 #648

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Tam da o iş için bir uygulamamız var; Seri İlanlar diye açmıştık. Hani bir yerden bir yere taşınılıyordur, ama eski oturma takımını yük ettiğine değmiyordur da, ihtiyacı olan birine aktarmak (paralı/hibe), satılık ev/araba ilanları, kitao bağış kampanyaları yapmaya elverişli bir uygulama...

Link'ler bölümünde olduğu gibi kategeorizasyon yapılabiliniyor, en son 10 ilan gibi modülleri var, resim ilave edilebiliyor vs..

Bunun gibi başka pekçok uygulama daha var ama genel olarak site yavaş, çok kalabalık, biraz sadeleştirme yapalım gibi bir talep gelince aktif olarak kullanılmayan pekçok bölümü kaldırdık..

Ama şahsen ben Türkiyeye döndükten sonra site öyle çok çok da yavaş gibi gelmedi bana..gerçi telekom altyapıları yenilendi yakın bir tarihte onun etkisi olabilir..

Sonuçta bu tür uygulamalarımız var hem de gırla..

Biz Joomla kullanıyoruz...
  • www.joomla.com
  • adresine girip extensions bölümüne bakarsan ne gibi uygulamaları yapabileceğimizi görürsün..

Ben bu tür uygulamaların çok önemli olduğunu düşünüyorum..Ciddi politik anlamlar yüklüyorum..

Müzik özelinde ise tek çekince var, böyle ulu orta müzik paylaşım daveti copyright ihlali yaratır mı?

Cvp:takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 20:27 #649

copyright sorunu konusu araştırayım ama internette genellikle doğrudan adres verilen yerler mesela bu konuda yaptırıma uğruyor ki o bile artık çok meşru değil. çoğu site rapidshare üzerinden binlerce şarkının linkini vermesine açık, ki bahsettiğimiz da sonuçta böyle bir şey değil tam manasıyla. yine de soruşturayım. geçici önlem olarak belki sadece üyelerin gördüğü bir şey olabilir öncelikle.

Cvp:takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 21:11 #650

• emrahpolat
    • Hatip
    • Gönderiler: 315
    Alternatif kanallar fikri çok olumlu. Şu an için -sitenin üye sayısından dolayı- yeterince ilgi görmese de hep aklımızda olmalı bence.

Cvp:takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 21:44 #651

• onder
    • Yönetici
    Evet Emrah farklı uygulamaları sürekli gündemde tutmakta fayda var. Şahsen ben çok önemsiyorum. Farklı bir iletişim modeli bu tür uygulamalar ile kurulabilir bence.

Mehmet, ilan tahtası uygulamasını ben koyayım belki başka ufak tefek şeyler için de işe yarar. Dediğin gibi sadece üyelerin görebileceği hale getiririz.
    Son Düzenleme: 05 Ağu 2008 23:13 Düzenleyen onder.

Cvp:takas değişim arananlar 05 Ağu 2008 23:15 #652

• onder
    • Yönetici
    Rehber menüsü altında İlan Tahtası ve İş İlanları Uygulamalarını koydum..Hızı çok etkiliyor gibi gelmedi bana...dursun bakalım bir köşede belki zamanla ihtiyaç duyulur..

Cvp:takas değişim arananlar 06 Ağu 2008 09:08 #657

• AliOsman
    • Hatip
    • Gönderiler: 522
    Siteyi yavaş yavaş daha farklı işlevlere açmak gerekiyor. Bu yaz tatilini kaçırdık mesela... Tatil konaklamaları ile ilgili bir şeyler girebilirdik. Neyse, site ve bizim hızımız bu kadar yani elden gelen bu ....

Cvp:takas değişim arananlar 06 Ağu 2008 09:28 #658

• onder
    • Yönetici
    Siteyi yeni server'a taşırken Tatil/Konaklama/eğlence yerleri uygulamasında teknik bir arıza oluştu Ali Osman..daha önceden de pek kullanılmadığı içim bende de oturup sorunu çözme hevesi pek oluşmadı..

Elden gelen konusunda biraz farklı düşünüyorum. Kapasitemizi tam kullanmıyoruz aslında.

Tamam çoğumuz evli barkli işinde gücünde insanlarız ama hep söylediğimiz gibi, siteyi çok yönlü kullanmak için gerçekten çok fazla vakit ayırmak gerekmiyor. Ben sorunun temelini, yeni şeyleri kullanma yönündeki isteksizlik mi diyeyim hatta bir çeşit technofobi mı diyeyim, ona yoruyorum..Ama daha çok bu konuda bir irade yok..Mesala benim döneli dört ay oluyor, kimse çıkıp da "Ya Önder oturalım bize şu site bütün fonksiyonları ile nasıl kullanılır bir göster" diye talep gelmedi...Mesala resim yüklenemiyor deniyor geçiliyor..Şu konsepti anlamak lazım, kullandığımız yazılım open source dedikleri bedava bir ürün..Hiçbir uygulama Microsoft ürünleri gibi takınca kusursuz çalışmıyor..Ufacık bir problem çıksa vazgeçiliyor..Mesala Blog'a resim yüklemek..son derece basit ama başlarda bir iki sorun vardı çözüldü..Keza resim galerisi için de öyle..

Tatil/konaklama/Şehir rehberi uygulaması günde taş çatlasa 5dk ayırılmış olsaydı şu anda ciddi bir database'i oluşmuş bulunurdu..Ama yaklaşım ya ne gerek var, ben zaten nereye takılacağımı biliyorum, ya da yeni birşey arıyorsam gider istanbul.net'e bakarım mantığı var..Ama bu işi resmen gerekli bir angarya gibi görüp hepimiz 1-2 günde bir alternatif mekan girsek, gerçek anlamda bir rehber oluşur..Biz kullanmayaız belki ama insanlara bu sitenin sadece yazı tartışma sitesi değil, bizim gibi insanlar için bir rehber olduğu mesajı verilirdi. Aynı şey başka uygulamalar için de geçerli..
    • Sayfa:
    • 1
    Sayfa oluşturulma süresi: 0.34 saniye
    Top Posters Posts
    onder 1144
    AliOsman 522
    Murat 415
    guclu 345
    emrahpolat 315
    hasever 290
    fetekos 89
    mehmet özgür 68