Herkese Merhaba,
Çok kullanılmıyor ve pek de ihtiyaç yok gibi göründüğü için Etkinlik Takvimini kaldırmıştık.
Hem sağolsunlar siteye bir hayli emek veren yeni arkadaşlar katıldığı için, hem de gerçekten işlevsel önemli bir uygulama olduğu için tekrar yayına aldık.
Bence Etkinlik uygulaması hakikaten çok önemli ve oldukça işlevsel. Çalışan böyle bir uygulamaya ben gerçekten ihtiyaç duyuyorum.
Şu an işsizim ve bir hayli boş vaktim var ama İstanbul gibi koca bir şehirde neler yapılır hakikaten bilmiyorum. Zira lanet olası mesleğim, yani mühendislik yüzünden kafadar insanlarla tanışma fırsatım hemen hiç olmadı. Utanç verici birşey ama ODTÜ'den sonra ilişkilerime bir tek yenisi eklenmedi. Dolayısıyla nerde, ne yapılır, yeni insanlarla yeni ilişkiler ne gibi faaliyetler üzerinden kurulur hakikaten bilmiyorum. Ve bu durumun kesinlikle bana özel tikel bir durum olduğunu da sanmıyorum. Sürekli tartıştık, yaşam alanları ve kollektif sıradan günlük faaliyet eksikliği, solun açılım yapamamasındaki çok önemli subjektif nedenlerden biri.
Ha denebilir ki, gir şehir rehberi sitelerine istemediğin kadar çok faaliyet duyurusu bulabilirsin..Kuşkusuz elbette ihtiyaç tam olarak bu değil. Eksikliği hissedilen, ilişkilerin ağ gibi çoğalmasını sağlayacak faaliyetlerin eksikliği. Yani ben ne zaman hangi festival ya da seminer var, ya da hangi tiyatroda hangi oyun sahneleniyor ile ilgilenmiyorum, ben daha çok aşağı yukarı kendim gibi insanlarla, spontan ve doğal iletişimler kurabileceğim faaliyetleri arıyorum.
Herhangi bir şehir rehberinden bulunabilecek standard etkinliklerle elbette ilgilenebilirim, ama bu sitede "tanıdığım" başka kanallar üzerinden beğenisini bildiğim insanların herhangi bir etkinlik için yapacağı tavsiye, bilmem kim bir şehir gurusunun tavsiyesinden çok daha fazla benim yaşamıma dokunur.
Neyse uzatmayayım..Etkinlik uygulamasına önem verelim derim..Sizin için çok sıradan bir etkinlik, benim gibi birilerinin hayatında önemli değişiklikler yapabilir.
Etkinlik uygulamamız, kullanımı son derece kolay, sitedeki diğer uygulamalarla aynı genel mantığa sahip oldukça basit bir yazılım..Başlangıçta biraz garipsenebilir ama sitedeki diğer uygulamalarda olduğu gibi kullandıkça alışılacaktır. Şu anda çevirisi yapılmış değil..Onu da bu gün yarın halederiz.."Aman bunu da girsem noolur ki?" demiyelim, bütün içtenliğimle, somut bir ihtiyaçtan yola çıkan biri olarak söylüyorum ki, hakikaten birileri için çok önemli olabilir..Böyle bir uygulama hep konuştuğumuz gibi siteyi sonu gelmez tartışmaların yapıldığı tipik bir sol site olmaktan çıkarıp, herkes için işlevsel bir site haline de getirebilecektir.