Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında

Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 16 Haz 2009 08:29 #2150

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Herkese Merhaba,

Çok kullanılmıyor ve pek de ihtiyaç yok gibi göründüğü için Etkinlik Takvimini kaldırmıştık.

Hem sağolsunlar siteye bir hayli emek veren yeni arkadaşlar katıldığı için, hem de gerçekten işlevsel önemli bir uygulama olduğu için tekrar yayına aldık.

Bence Etkinlik uygulaması hakikaten çok önemli ve oldukça işlevsel. Çalışan böyle bir uygulamaya ben gerçekten ihtiyaç duyuyorum.

Şu an işsizim ve bir hayli boş vaktim var ama İstanbul gibi koca bir şehirde neler yapılır hakikaten bilmiyorum. Zira lanet olası mesleğim, yani mühendislik yüzünden kafadar insanlarla tanışma fırsatım hemen hiç olmadı. Utanç verici birşey ama ODTÜ'den sonra ilişkilerime bir tek yenisi eklenmedi. Dolayısıyla nerde, ne yapılır, yeni insanlarla yeni ilişkiler ne gibi faaliyetler üzerinden kurulur hakikaten bilmiyorum. Ve bu durumun kesinlikle bana özel tikel bir durum olduğunu da sanmıyorum. Sürekli tartıştık, yaşam alanları ve kollektif sıradan günlük faaliyet eksikliği, solun açılım yapamamasındaki çok önemli subjektif nedenlerden biri.

Ha denebilir ki, gir şehir rehberi sitelerine istemediğin kadar çok faaliyet duyurusu bulabilirsin..Kuşkusuz elbette ihtiyaç tam olarak bu değil. Eksikliği hissedilen, ilişkilerin ağ gibi çoğalmasını sağlayacak faaliyetlerin eksikliği. Yani ben ne zaman hangi festival ya da seminer var, ya da hangi tiyatroda hangi oyun sahneleniyor ile ilgilenmiyorum, ben daha çok aşağı yukarı kendim gibi insanlarla, spontan ve doğal iletişimler kurabileceğim faaliyetleri arıyorum.

Herhangi bir şehir rehberinden bulunabilecek standard etkinliklerle elbette ilgilenebilirim, ama bu sitede "tanıdığım" başka kanallar üzerinden beğenisini bildiğim insanların herhangi bir etkinlik için yapacağı tavsiye, bilmem kim bir şehir gurusunun tavsiyesinden çok daha fazla benim yaşamıma dokunur.

Neyse uzatmayayım..Etkinlik uygulamasına önem verelim derim..Sizin için çok sıradan bir etkinlik, benim gibi birilerinin hayatında önemli değişiklikler yapabilir.

Etkinlik uygulamamız, kullanımı son derece kolay, sitedeki diğer uygulamalarla aynı genel mantığa sahip oldukça basit bir yazılım..Başlangıçta biraz garipsenebilir ama sitedeki diğer uygulamalarda olduğu gibi kullandıkça alışılacaktır. Şu anda çevirisi yapılmış değil..Onu da bu gün yarın halederiz.."Aman bunu da girsem noolur ki?" demiyelim, bütün içtenliğimle, somut bir ihtiyaçtan yola çıkan biri olarak söylüyorum ki, hakikaten birileri için çok önemli olabilir..Böyle bir uygulama hep konuştuğumuz gibi siteyi sonu gelmez tartışmaların yapıldığı tipik bir sol site olmaktan çıkarıp, herkes için işlevsel bir site haline de getirebilecektir.
Son Düzenleme: 16 Haz 2009 08:34 Düzenleyen onder.

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 16 Haz 2009 16:22 #2158

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Bunu tekrar yayına aldığımız iyi oldu Önder, eline sağlık.

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 16 Haz 2009 18:41 #2161

• onder
  • Yönetici
Teşekkürler Murat..Tatil mevsimi de geldi..Bari Turizm/Seyahata uygulamasını da bir daha deneyelim.

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 16 Haz 2009 23:19 #2181

• Murat
  • Yönetici
Önder,

Sitenin saati hala farklı sanırım. 17'sine atlamış. Düzeltmenin bir yolu var mı?

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 17 Haz 2009 00:08 #2188

• onder
  • Yönetici
Sitenin saati konusu öldürüyor beni Murat..Server kontrol panelinde ilgili bir setting var ama değiştiriyorum değiştiriyorum bir türlü doğru saati oturtamıyorum..Anlamadım gitti..

Neyse böyle idare edeceğiz artık..

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 17 Haz 2009 02:40 #2200

• Murat
  • Yönetici
Ne yapalım idare ederiz. Gerçi etkinlik takvimi bugün olarak yarının tarihini gösterdiği zaman ilgili aktiviteyi kaçırma olasılığı ortadan kalkıyor. Yani insanlar gerçekte günün kaçı olduğu yerine takvimdeki bugün ibaresine itimat ederlerse diye söylüyorum. Tersi olsa daha kötü olurdu tabi.
O dediğin serverin bulunduğu bilgisayarın bios'undaki saat mi?

Cvp:Etkinlik Takvimi Yeniden Yayında 17 Haz 2009 04:56 #2205

• onder
  • Yönetici
Bahsettiğin problem çok önemli değil bence Murat..Önemli olan Etkinliklerin tarihi..Sonuçta ekstrem durumlar dışında insanların günün tarihini bizim sitedeki etknilik takvimine bakarak takip edeceklerini sanmıyorum..Hafıza alınacak olan etkinliğin hangi tarihte yapılacağıdır..Ondan sonra zamanın takibi normal yollardan yapılır..

Server zamanı bios zamanı mı bilmiyorum..Server uzaktan ulaşma programı Plesk'de bir zaman ve tarih ayarlama bölümü var..Ben doğru tarihi ve zamanı giriyorum, save diyorum ama kendisi sanki random bir tarih ve zaman atıyor..Benim girdiğimi dikkate almıyor..
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68