Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler

Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 18:46 #417

• Ayse S
Iki onerim, bir de sorum var. Birincisi "Faydali Bilgiler" diye yeni bir bolum kuralim mi? Altinda kategoriler olsun ve yemekler, saglik sorunlari, ucuz alisveris, ilk randevuda yapilmamasi gerekenler, cocuk bakimi vb. envai cesit konuda bildiklerimizi, tecrubelerimizi yazalim.

Ikincisi, on sayfada, forum ve blog basliklari da tipki eski yazilar gibi kayarak gecebilir mi? Onlar cok kiyida kosede kaliyor. Oysa uyeler arasindaki iletisimi asil onlar uzerinden guclendirebiliriz.

Ucuncusu, bir suru sinirli profil sahibi yeni uye goruyorum. Sanirim bircogu sadece sitedeki yazilari okumak icin uye oluyor. Uye olmak icin bir kriter olmali mi? Biri refere mi etmeli mesela? Ya da bu kadar cok pasif uye istiyor muyuz? Bir bicimde gercek hayatta tanisabilecegimiz, boyle bir seye yanasabilecek insanlar mi sadece uye olmali siteye? Neler dusunuyorsunuz bu konuda?

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 20:22 #418

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Ayse,

Sadece "Faydalı Bilgiler" değil herhangi bir başka bölüm açarken de olabilecek format "Yazılar" bölümünde olduğu gibidir. Yani makale girer gibi girmek ve onların orda görüldüğü gibi sunulması. Joomla'nın bu standart yapısından daha fazlasını, "extension"lar ile yapıyoruz. www.joomla.com adresine gidip ara ara extension bölümüne bakıp işe yarar bişiler var mı diye kontrol edilebilir. "Faydalı Bilgiler"e uygun bir extension ben bilmiyorum ama yemek tarifleri için bir uygulama var. İlgilenecek arkadaşlar olursa kurulabilir.

Diğer türden faydalı bilgiler için Forum en ideal çözüm..Çünkü forum'un kategorize edilmesi, tasniflenmesi, arama yapması, arşivlenmesi çok daha etkili..Mesala "Faydalı Bilgiler" diye ana bir kategori açılabilir onun altında alt başlıklar olabilir. Yeni anne-babalara tavsiyeler diye bir bölüm forumda zaten var..

Ikincisi, on sayfada, forum ve blog basliklari da tipki eski yazilar gibi kayarak gecebilir mi? Onlar cok kiyida kosede kaliyor. Oysa uyeler arasindaki iletisimi asil onlar uzerinden guclendirebiliriz.

Bu düşüncene kesinlikle katılıyorum..Ben de ta en başından beri onu söylüyorum..Kıyıda köşede kalması değil ama bence mesele..Heves yok..Yoksa Blog ve Forum aslında önsayfadan çok daha güçlü ve zaten yazılar kayıyıyor..Gir bir bak blog'a ana sayfadan çok daha güçlü olduğu görülür..Yazar'a göre, etiketlere göre (kategoriye göre), tarihe göre filtreleyebiliyorsun..Bunların hiçbiri ön sayfada yok..Forum ise başlı başına bir site altyapısına sahip..Sadece Forum üzerinden çıkan tonla site var ve o kadar alakasız konular ki; ne bilim bir TV dizisi üzerine forum, yemek tarifleri üzerine forum, bahçecilik üzerine forum, çamlıhemşin yaylaları üzerine forum vs.vs..Hepsi de bizim sol forum'dan bin kat daha aktif..:(

Başka hiçbirşey yok sadece forum var bunlarda..Yani forum o kadar güçlü işte..

Mesele çok kıyıda köşede olması değil bence..ana menü'de kocaman Forum linki var, Son Girdiler kısmında son forum yazılarını listeliyoruz..Daha fazladan ne yapalım ki? Maalesef makale gibi önsayfaya konamaz o zaman espirisi kalmaz..Forum değil makale olur..Forum teknik olarak kapalı bir kutu, kendi başına bir alt-site gibi..Şu ana kadar aktif olamaması kıyıda köşede kalmasından değil, yeterince ilgi olmamasından bence..Atla deve değil ki..Ana menü'den Forum linkine gidiyorsun, ilgili bir üst başlıkta kafana göre yeni konu açıyorsun hepsi o..Toplam iki vuruş..daha ne yapalım, süt de değil ki biberonla verelim..Yani klasik "yerim dar" olayları var, kıyıda köşede kalması değil sorun bence..Bizim site bence Hürriyet'ten falan çok daha karmaşık değil..Niyet olduktan sonra insanlar yolunu buluyor...Artı, Forum, Blog linkleri artık internet standardı haline geldi..Bizimkisi gibi sitelerin hepsinin bir Forum, Blog köşesi var..Yani insan daha dün internetle tanışmadıysa, Forum nedir, Blog nedir az çok bilir. En azından Hürriyet okurları biliyor..

"Uye olmak icin bir kriter olmali mi? Biri refere mi etmeli mesela? Ya da bu kadar cok pasif uye istiyor muyuz? Bir bicimde gercek hayatta tanisabilecegimiz, boyle bir seye yanasabilecek insanlar mi sadece uye olmali siteye?"

Bu konuda benim şahsi görüşüm şöyle; (ki sen uzak kaldın başlangıçtaki tartışmalara..Çoğumuz referanslı üyelikten yanaydık..Hatta yaza kadar hiç duyuru bile yapmayalım dedik..Hedef oydu..Ama sitenin çıktığı e-mail listesinden katılım o kadar patetik düzeyde kaldı ki, başlangıçtaki planlar çarşıya uymadı ) Şu anda görüldüğü üzere sadece 5 kişi kadar yazıp çiziyoruz..Bu kadar insanla böyle bir site çıkmaz..Paraya yazık..Ama derseniz ki dedicated server'a o kadar para vermeyelim, ucuz plana geçelim, varsın 5 kişi kalalım ama gittiği kadar gitsin, o zaman böyle devam ederiz..Başlangıçtaki plandan vageçip herkesin üyeliğine açık olmamızın gerekçesi sürekli yazan 5 kişiyi bir 10-15 yapabilir miyiz derdi idi..Hala o sayılara ulaşamadığımız için bence böyle devam etsin..Ama aktif katılan yeteri kadar insan olduktan sonra sana aynen katılıyorum..Şahsen ben kendi adıma pasif üye istemiyorum..

Bir bicimde gercek hayatta tanisabilecegimiz, boyle bir seye yanasabilecek insanlar sadece uye olmali siteye

Benim de düsturum aynen budur. (Bianet, Sesonline gibi sitelere eleştirimiz de bu zaten bkz. senin kurkcu roportajına yazdıgım yorum ) Hatta daha ileri gidiyor ve siteye belli bir süre hiç bağlanmayanların üyeliklerinin düşürülmesi gerektiğini söylüyorum. Hattı zatında hiçbir selam vermemişlerin de üyeliği düşürülmeli..Kazara üye olmuş ama iki ay hiç bağlanmamış ya da bir tanecik olsun yorum bile yazmamış..Sizce anlamı var mı? Kafa sayısı mı bizce önemli olan?

Ben siteye üye olan her arkadaşla tanışmak arkadaş olmak isterim..Bütün amacımız o zaten..sadece yazı yazıp okumak değil (tekrar bianet, sesonline eleştirisi)..Sitenin bir fark koyabileceği yegane alan bu zaten..Haber ajansları ile, gazeteler ile, profesyonel sitelerle aşık atacak halimiz yok..Yazı okumak isteyenin başka siteye gitmesi lazım..Hiçbirimiz uzman analizatör, stratejist falan değiliz..Bütün derdimiz kendimiz gibi olanlara ulaşmak...
Son Düzenleme: 07 Nis 2008 20:36 Düzenleyen onder.

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 20:34 #419

• Ayse S
Faydali bilgiler bolumunu makale yazar gibi bir formatta dusunmustum ben zaten. 2-3 satir ya da 1 sayfa bilgiyi giriyorsun. Forum tartismaya yonelik bir sey algisi yaratiyor bende. Bu sadece bilgi sunan bir yer olacak.

Forumun ya da blogun icerigini on sayfaya koyalim demedim. Sadece basliklari. Hurriyet gibi diyorsun ama sonucta biz Hurriyet degiliz. Insanlarin incentive'i olmali siteyi kurcalamak icin. Onu gelistirmesi icin de zaman lazim degil mi? Forum/blog basliklarinin siralanmasi/ekranda kaymasi, ilgi ceker. Sonucta bir seyi on sayfaya koymanin amaci da bu zaten, daha gorunur olmasi. Tabi teknik olarak ne kadar mumkun bilmiyorum bu.

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 20:56 #420

• onder
  • Yönetici
Ayşe,

son Forum başlıkları önsayfada son girdiler kısmında zaten tam da dediğin gibi listeleniyor zaten..Ama sen bile farkedemediğine göre, bu kadarcık bir incentive bile bizim gariban siteye çok görülüyor anlaşılan..Eeh naapalım bekleyeceğiz o zaman..Bu arada tabii daha dikkat çeken bir yere koyarız..

Şimdi makale tarzı biraz hantal...Dikkat edersen en çok okunan, son girilen, random vs gibi filtremeler yapıp listeliyorsun..Konu başlığına göre filtreleme yapmak zor..Bunun için backend'te her bir olası konu için admin olarak kategori açmak lazım (mesala
makaleler -> Politika gibi ) Bunun iki sakincasi var..Sadece admin olarak kategori acmak mumkun oldugu icin interaktifligi olmaz..Bir de her kucuk konu icin kategori/section acarsak backend cok siser ve hantallasir..yonetimi zor oluyor, cok hantal bir yapi ortaya cikiyor..

Forum'da boyle bir dert yok..Her section, kategori kapali bir kutu olarak Forum uygulamasi icinde oldugu icin hersey derli toplu oluyor..Ve istedigin kadar section/kategori acabilirsin..

eskiden gruplar bolumu vardi..Ilgi yok diye kaldirdik..gruplar bolumunde bu is icin ayri bir grup acilabilir ve sadece o is icin tamamen ayri ozel bir forum kurulabilir o grup altinda..

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 21:15 #422

• Ayse S
Tamam teknik acidan zorsa kalsin. Zaten teknik yuk senin omzunda oldugu icin cok israr etmek istemiyorum. Ben bu islerden anliyor olsam yardim ederdim.

Son girdiler kisminda Forum'a son eklenenlerin gorundugunu biliyorum. Ama ben heralde son 1 aydir, hemen hemen her gun bu sitedeyim. Yeni gelenler, az girenler, ziyaretciler, vb. icin onermistim bunu. Gorunur olsun daha cok dikkat ceker diye. Olmazsa da kalsin.

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 21:27 #423

• onder
  • Yönetici
Hayir teknik acidan zor oldugundan degil..Benim mevcut kapasitemle ortaya cikacak sey cirkin ve daginik bir sey olur..Anlatmaya calistigim o..Yoksa yapilir yapilmaz degil..Su anda yazilar kismi nasil gorunuyorsa oyle gorunur..eeh tamam iste oyle gorunsun denirse, tek tek hangi kategorlier olacak konusulup, belirlenmesi lazim..Zira gecen senin makaleler sectionunda saglik kategorisi talep etmende oldugu gibi herdefasinda kategoriyi kullanici degil admin acmak zorunda kalir..bu da efektif degil..backend'te de bir kategori kirliligi yasanir..ama olsun dersek olur..1-2 saatlik bir is..Ama ben forum'da israrci olurum cunku sadece bu bolum icin degil, baska bolumler adina da Forum'u canlandirmakta fayda var..Senin de dedigin gibi herkesin aktif olarak katilacagi bolum forum'dur..Bu faydali bilgiler kosesi sitede bir forum aliskanligi yaratmaya da yardimci olur..baktik eger aktif olarak yazilar geliyor, ana menu'de ayri bir bolum olarak linkini daha sonra verir, forum'dan kopyalariz...dikkat edersen bolum kalabaligindan asil islevsel bolumler olarak Blog ve Forum geride kaliyor diye birsuru ana menu bolumunu kaldirdik..

Forum ve Blog bir calismaya baslasin, boyle bir aliskanlik otursun, ana menu bolumlerinde birsuru yeni sey yapabiliriz...ama oncelik forum ve blog bence..herseyi bunlari aktive etmek icin bahane olarak kullanmak lazim...

Son Forum girdilerini daha gorunur bir yere koyariz..mesele degil..ama o zaman da iste on sayfa cok kalabalik elestirisi geliyor..yukaridaki tab'li (kaymali sistem) kalabalikligi azaltiyor..Belki site ilk acildiginda kitaplar degil de son forum, blog, yorum listleri gelirse daha mantikli olur..bu sekilde degistireyim..

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 07 Nis 2008 23:15 #424

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Somut önerilerim şöyle:
1-En sağ bloktaki "Galerisi Olan Üyeler" kutusu en sol blogun en altındaki boşluğa gelir. Dolayısıyla "Yazılar" kutusunun altında işimize yarayacak bir boşluk açılır. Buraya da "Bloglar" adı altında, yazıları akan bir kutu gelir.
2-"Son girdiler" sekmesi şimdilik bu haliyle baya işe yarıyor bence. Yalnız, "forumlar"ı biraz daha dikkat çekici ve aktif hale getirmek istiyorsak bence ortaya koymalıyız ve teknik olarak mümkünse akmalı. (bu şahane olur doğrusu; insanlar akan maddeler arasından ilgisini çekeni tıklar ve üşenmeden forumları kullanmaya başlayabilir diye düşünüyorum.)
Biz kolaylaştıralım da kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz.

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 08 Nis 2008 07:09 #428

• coşar
  • Torun
  • Gönderiler: 13
ön sayfanın bu hali oldukça iyi olmuş, öncekinden daha fazla dikkat çekeceği ve ilk defa siteye girecekleri sitede tutacağı kesin, ellerine sağlık Önder.

Ayrıca aylık bazı müzik listeleri yayınlamak istiyorum ancak format uygun değil sanırım

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 08 Nis 2008 15:43 #429

• BALCI
  • Torun
  • Gönderiler: 11
önerim, her üyenin belli miktarda müzik, döküman vb paylaşabilmesi.
Ali haklı olarak telif diyecektir, ama yokmudur bunun bir yolu. illa u-tubmu kulanmalyız aracı kurum olarak. nedir.
bir foto, yok efendim bir resim, ama bizi en fazla ifade edeninden bulup açılış ekranına aşketmeliyiz zannımca. aslında kanaatim odur ki becerebilirsek ideali, tüm siteyi bize ait bir estetiğe kavuşturmak. tıpkı kendi odamız evimiz kantinimiz gibi aidiyet duyulmasına katkıda bulunur. kesin.

Cvp:Yeni bolum onerisi, on sayfa icerigi ve uyeler 08 Nis 2008 17:11 #432

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Önsayfanın biraz daha sadeleşip, hızlanıp, ağır abilerin sitesi formatından çıkması gerekli diye düşünüyorum. Bir de Sayfa ilk geldiğinde, daha önceki formatta KİTAP olarak çıkan kısım, insanlarda kitap mı satılıyor acaba diye bir soru getirebilirdi ? Ya da sinema bölümü gelse, sinema sitesine mi girdim diye düşünebilirdi. Böyle daha iyi olmuş. Ama sayfa ilk açıldığında bizi tanımlayan bir şey gelse daha iyi olacak. Biraz esprili, hayata biraz da kıçından bakan... Bir fotoğraf olabilir, bir animasyon olabilir, bir resim olabilir,... Bir yazı olmaz ama...
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89