Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım

Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 17 Mar 2008 15:26 #395

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Arkadaşlar,

Epey bir süredir durmasına rağmen pekçok bölüm kullanılmadı..Henüz erken herhalde..Sonuçta bu tür uygulamlar var diye göstermek istedik..İleride talep olursa tekrar koyarız..Ama şu anda bu tür uygulamalar için ne bir talep var, ne de bu tür bölümlerle ilginecek arkadaşlar..Dolayısıyla kalabalık etmemesinde bence fayda var..İş İlanları, Solpedia, Dergi Arşivi, Rehber, Turizm vs gibi bölümlerin hepsini kaldırdım..Üye sayısı artar ve ilgilenecek arkadaşlar olursa tekrar açarız..Ama şuanda siteye yazan 3-5 arkadaş varken bu tür bölümlerin olması gereksiz bence..Ama yinde de olsun derseniz tekrar koyarız..
Son Düzenleme: 17 Mar 2008 17:32 Düzenleyen onder.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Mar 2008 14:21 #397

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bence gayet iyi olmuş. İhtiyaç duydukça koyarız.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 17 Şub 2009 22:46 #1488

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Üç günlük joomla bilgisi ile ben de Ana Menüden Linkler'i kaldırdım, yerine Bize Ulaşın diye bir menü ekledim. Test ettim çalışıyor. Kendi kullanıcı adıma linkledim. Kendimle gurur duydum:)

Önder,
Bize ulaşındaki otomatik e-mail'i benim yerime hayalet kullanıcısına bağlamak istedim, back end'deki listede bulamadım. Nasıl yaparız hocam? Veya böyle de kalabilir.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 05:23 #1492

• onder
  • Yönetici
Walla backend'te ilgili eklentinin ayarlarinda bulamadiysan bilmiyorum hocam..Bakmak lazim..

Yalniz Linkler bolumunu niye kaldirdin anlamadim..Linkler bolumu hemen her sitede olan standard bir bolumdur..Sahsen benim begendim bir sitede baktigim ilk bolumlerden de biridir..Yani siteyi cikaranlarin begenisini, tercihlerini gosterir. Biz su sitelerden hoslandik diye..Bize Ulasin de standart bir bolumdur ama Linkler'i feda etmek mantiksiz olmus..

"Site Hakkinda" diye bir ana menu var ya, bence onun altina koyman daha mantikli olur. "Bize Ulasmak" 'steyenler "Site Hakkinda"ya bakacaktir zaten..

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 07:03 #1495

• Murat
  • Yönetici
Linkler'i menüler fazlalaşınca Ana Sayfa yazısı sol baştaki Hayalet'e girişim yaptığı için çıkarmıştım. Site Hakkında'nın altına koymak benim ikinci alıştırmam olsun hocam.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 17:08 #1498

• onder
  • Yönetici
Aman dikkat et hocam..Bu Joomla tasarımcılığı bağımlılık yapabilir..Ufacık, önemsiz birşey için saatler harcattı bana..Bir süre sonra oyun gibi geliyor..

Arasıra Joomla'nın resmi sayfasındaki extensions bölümüne bakmanı tavsiye ederim;

http://extensions.joomla.org/

3 Tür extension var; 1. Components, 2. Modules, 3. Plugins (manbots)

Bu 3 farklı extension nasıl çalışır anlamak lazım..Sonra yavaş bizim sitede kullandığımız extension'ları tanımanı tavsiye ederim..Ardından zaman zaman bizim kullandığımız extensionlar'ın yeni versiyonu çıkmış mı diye yukarıda verdiğim link'te "recently updated" kısmına ara ara bakabilirsin..

Tabii olay sararsa arasıra "new extension" kısmını da takip edebilirsin..İşimize yaracayacak yeni bir uygulama çıkmış mı diye..Şu anda 4000 küsür extension var Joomla'da..Kategorilerden takip edebilirsin..

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 18:29 #1505

• Murat
  • Yönetici
Önder,

Aynı dediğin gibi şu an bilgisayarda arka planda "Building Websites with Joomla 1.5.pdf" dosyası açık. Tuğla gibi kitap, 380 sayfa. Kitap senin dediğin gibi "extension"ları tanımlamakla işe başlamış. Ben de onları anlamaya çalışıyorum. Bu kitabın Türkçe'sini 20TL'ye e-book olarak satıyorlar internette ama bendeki de iş görür sanırım.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 18:34 #1506

• Murat
  • Yönetici
Bu arada Lİnkler'i eski yerine, Bize Ulaşın'ı da Site Hakkında'nın altına koymayı becerdim.

Cvp:Kullanılmayan Bölümleri Kaldırdım 18 Şub 2009 19:11 #1508

• onder
  • Yönetici
Eyvallah..Böylesi bence daha iyi oldu Murat..

Extension'ları mantığını anlayınca zaten olay büyük oranda çözülmüş oluyor..Sonuçta bütün olay

1- component/module/plugin install et
2. Kurulan component/module/plugin'lerin setting'lerini ihtiyacına göre ayarla ve aktive et.
3. Sonra bunları ilgili sayfalara assign et, ilgili menu linkleri oluştur.

ile sınırlı. Gerisi teferruat (ama asıl farkı yaratan da bu teferruat'lar tabii..pErforması, hızı arttırmak için yapılan ayarlar vs ki 2 yıldan sonra ben bile bilmiyorum bu konuları..Bilen biri katılsa aramıza çok iyi olacak)
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68