Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ?

Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 06:26 #3363

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Önsayfaya haliyle siteye olan ilgiyi arttıracağını düşünüyorum.

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 06:35 #3364

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Onu yaptığımızda, sitenin ilk girişi olan sayfaya çok fazla yüklenmiş oluyoruz ve ciddi bir yavaşlama oluyor..Tekrar bir deneriz, eğer genel kanı sitede farkedilebilir bir yavaşlama olmadığı yönünde olursa tutarız..

Ancak eğer siteye ilgiyi arttırma yönünde bir ihtiyaç hissediliyorsa, bence öncelikle sitenin FB saysafını tanıtmak çok daha önemli..Sitede yapılan her tanıtım otomatik olarak o sayfaya iletiliyor..Bir kez işlemeye başlasa FB sayfasının etkisiyle kıyaslanamaz zira önsayfada tanıtımları görebilmesi için insanların önce bir siteye uğrmış olması gerekir..Ama maalesef siteye en başta kimse uğramıyor ki..

FB sayfasında ciddi bir problem var..Sayfaya otomatik Gönderilen mesajlar'da "Paylaş" tuşu çıkmıyor..Bizle değil FB ile ilgili birşey..Biryerlerde bir ayar olması lazım, sayfaya gelen mesajların paylaşılabilmesi için..Sayfayı FB'tan takip edenler paylaşabilse kendi profillerinde, ilgi geometrik olarak artar..FB sayfası olan başka gruplar varsa sormak lazım nasıl paylaşıma açıyorlar..
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: Murat

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 07:12 #3365

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Alim,

Ben de senin gibi düşünüyordum da, bence, şöyle bir sorunumuz var: Gelenemiz olsa mihmandarlığımızı yapacağız ama gelen yok.

Ya bu iş bana kafayı yetirtecek, arkadaş, hiç paronayalarım olmadı ama e-hayalet olacak. Yahu şu, linkini sevdiğim internetinde yolunu şaşıranların sayısı bile ziyarateçi sayımızdan fazla olmalı.... Düz giden saray yolunda, ne hikmetse, yolunu şaşıran bir kitlemiz var. Ağzımı bozmamak için nasıl tutuyorum kendimi...
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman, Murat

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 07:21 #3367

• AliOsman
  • Hatip
'Bizimkilerde' sorun olduğu aşikar. Bu teknik konulara olan ilgisizlik, sanal alemlerin yalan olduğu düşüncesi, genel atalet problemi, kendini solda görme ama sola karşı inançsızlık, geleceği okuyamama (vizyonsuzluk) gibi şeyler ile açıklanabilir. Lakin bir de işin rasyonel olmayan tarafı var. Yani aklın mantığın almadığı taraf. İşte o insanı yiyip bitiriyor.

Ötesinde bize düşen de ya siteyi daha 'popüler' (nedemekse artık) bir formata çevireceğiz ya da beklentilerimizi yüksek tutmadan devam edeceğiz. Ben ikisi içinde (ama daha çok ikincisi) birşeyler yapılacağını düşünüyorum.

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 07:50 #3368

• hasever
  • Yönetici
Alim,

Söyle, bildiğin bir pazar varsa, üçe beşe bakmadan gidip şu ruhumuzu satalım. Lütfen, Arabın deve takıntısı gibi görülmesin. Bizmki (Önder), bir sürü laf etti; yok sosyal medyadan bihaberiz, yok sosyal medyada yoksak yokuz vs. Geçtik ne oldu? İzleyici sayımız bir 33 bir 34 oluyor; o 34'ün bir kısmı, hayatımda ilk kez yaptığım şekilde, cebrimle oldu. Olmuyor, olmuyor, olmuyor.

Bu Facebook'ta kimsenin bostanı, tezgahı yok. Ya bir semt pazarında "piyasa yapanlar"ın sayısı esnaf ve müşteriden nasıl kat be kat fazla olur. Kimsenin bir şey üretmek gibi derdi yok; kimsenin üretilmiş bir şeye de ilgisi yok; özlü sözler, tek cümlelik vuruşlarla gün devşiriyor insanlar. Tamam, herkesin ürettiği kendine de, o zaman buralara bu kadar enerji harcamamıza ne gerek var. Facebook'ta değildik okunma sayımız ortada, Facebook'tayız durum ortada. Vallaha canım acıyor... Bu kadar emeğe en yakınımızdaki insanları bile katamıyoruz; bu kadar mı büyük kaybettik.

En küçüğü, Önder'le Murat'ın son tartışması... Ya Önder'in şu yorum performansından on tane kitap çıkar. Formata sok diyorum beni dinlemiyor. Ya böyle emek heba oluyor; vallah çok canım yanıyor. ....(buraya istediğin küfrü koy) Peki ne oluyor? Ben, sen, o okuyor bitti. Millet dört satır karalıyor, dünyanın tartışması yapılıyor, biz kitap emeğinde fikir, bilgi sunuyoruz tısss. Sanki birileri bu "lüzumsuzlar"ı okumayın diyor. Kimse o, beynine tükürüm onun...
Son Düzenleme: 14 Eyl 2011 09:26 Düzenleyen hasever.

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 07:52 #3369

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
FB'daki problemi ben de anlamış değilim aslında. Neye göre Paylaş, Beğen butonları çıkıyor veya çıkmıyor bilmiyorum.

Siteye uğramama mevzusuna gelince. Herhalde biz burada konuştukça gıcıklık olsun diye üye olunmuyor, veya login olmadan izleniyor. Çünkü istatistiklerde bariz bir yükseliş var. Bir iki ay önce altmış küsür binlerdeyken şu anda otuz binlerdeyiz.

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 08:03 #3370

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Biraz önce geldi...

Facebook Sayfanızın bu haftalık özetini aşağıda bulabilirsiniz:

E-HayalET
Aylık 77 aktif kullanıcı geçen haftadan beri ↑4
34 kişi bunu beğendi. geçen haftadan beri ↑2
Bu hafta gerçekleşen 19 duvar yazısı veya yorum geçen haftadan beri ↑12
Bu hafta gerçekleşen 155 ziyaret geçen haftadan beri ↓74
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 15:20 #3371

• AliOsman
  • Hatip
artık şunu kabul edelim : Biz ne kadar istesek de şu ya da bu sabapten interaktif bir site olamıyoruz. Ama izlenme oranlarımız artıyor, en azından rezalet değil(Sanırım günlük 100-150 tık arasındayızdır.). O zaman paranoyaklaşmadan, kafayı interaktifliğie takmadan yola devam diyorum...

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 17:39 #3372

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Yaw Hasan ben sosyal medya olmazsa olmaz, çok önemli dedim de, böyle dokunduğunda kurbayı seksi bir prensese döndüren sihirli değnektir demedim ki..Sana hiçbir zaman tık bahçesi vaatetmedim..Yanlış daha doğrusu eksik anlamışsın.

Facebook'a sınavla ya da parayla almıyorlar ki, isteyen istediği grubu, sayfa açıyor..Onbinlerce sayfa var, insanlar ne yapsın? İstediğin kadar "üret", insanlar senin ürettiğinin bir özgünlüğü, takip edilmeye değerliliği olduğunu nerden anlasın?

Hatırlarsan Emrah uyarmıştı; Edebiyat Haber bugün önemli bir güç haline geldi ama buraya gelebilmek için çok uğraştık diye..Ciddi anlamda disiplinli organize bir çalışmayı gerektirdiğini söylemişti..Bizim daha doğru dürüst bir logomuz, ya da derdimizi bır cümleyle zart diye anlatan bir motto'muz bile yok..Bak Emrah'ların ne güzel bir kedisi var, ilişkilenebilecek bir imge..Biz E-hayalet diyoruz, ama ne iletiyor bu isim, insan bu ismi ilk duyduğunda neyi beğeneceğini nerden bilsin? Böyle de bir handikap var maalesef..Ben mesala bir sayfayı takip ediyorum, adı Ateist Filmler..3 bin küsür takip edeni var..Sayfanın ismi bile yeteri kadar mesaj veriyor..

Sosyal Medya tabii ki çok etkili bir kanal, bizim gibi mini minnacık siteyi geç yüzyıllık medya devleri artık sosyal medyada yeralmak zorunda kalıyor..Bugün hiçbir medya tekeli sosyal medyada olmamayı seçemez, o koskoca devler bile göze alamaz. Ancak Facebook/Twitter sayfası açtım, hadi gelsin çil çil tıklar beklentisi içinde de olmamak lazım..Çok etkili ama o kadar da uzun boylu değil, bir mucize yaratamaz...

Maalesef, toplamda geniş, çok çeşitli ya da çok çeşitli olmasa da ilginç ilgi alanları olan bir grup değiliz..Ne yazık ki hiç yaratıcı olamıyoruz..Yapabildiğimiz şey çok standard birşey; ülkede, dünyada olup bitenler hakkında fikir beyan etmek, sadece yazı yazmak yani..Eeh bu az bulunan, çok değerli bir yetenek değil ki? Herkes yazıyor, herkes fikir beyan ediyor..Ha yazdıklarımızın belki bir farklılılığı bir özgünlüğü vardır ama okuyanlar bunu nerden bilsin? Yazdıklarımızın okunmaya değer olduğunu nerden anlasın? Çok samimi söylüyorum, ben başkasının yerinde olsam kendi yazdıklarımı okumam, sıkılırım, bayılırım..Ağlasak da sızlansak da içine atıldığımız dünya bu..İnsanlar oturup harıl harıl felsefe ya da politika yapmıyor..Ha bu yenilgiyse evet, öyle böyle değil acayip büyük yenildik, bir anda kendimizi başka bir gezegende bulduk sanki..Bu yeni gezegende yaşamayı ya öğreneceğiz ya türümüz yokolacak..

Oturup yazı yazmakla olmuyor bu işler; ortaya çıkan uygunsuz gerçek budur..İçerik portfoyünü zenginleştirmek lazım..Dümdüz yaz yaz nereye kadar?

Sarhoş Atlar Zamanı'nı tanıttım zart zart arka arkaya 4 tane eleştiri/puan gelince ufak çaplı şok yaşadım..Emin olun bu kadar önemli ve çok bilinen bir film olduğunndan hiç haberim yoktu, eleştiriler ardı ardına gelince anladım, "Vay be hedefi 12'den vurmuşum" dedim kendi kendime..4 eleştirinin ardından 10 defa FB Beğen tuşuyla beğenilmiş, 7 defa Tweet'lenmiş..Bizim site için rekor olsa gerek..Düzenli takip eden biz 5 kişi beğenmiş olsak demek bir o kadar da başkaları beğenmiş..Yani benim üyesi olduğum film sitesinde rastgele bulduğum film meğerse çok önemliymiş..

O zaman soru şu; madem bu film bu kadar önemliydi de, madem aramızdan 3 kişi daha önce bu filmi seyretmiş idiydi de neden tanıtılmak, hakkında 3-5 laf edilmek için benim rastgele keşfetmem gerekti? Onbin tane yazı yazın, halklar arasındaki kardeşliğe bu film kadar katkı yapamaz belki de..Bu coğrafyada yaşayan halkların bu tür filmleri seyretmesi sağlansa belki düşmanlık bu kadar büyük olmayacak..Amaneh'i, Madi'yi 75 dakika boyunca tanıyanlar, çektikleri ızdırapları görenler kürtlerden terorist diye nefret etmeyecek belki de..Eh peki, kürt meselesinde 10 tane yazı yazmaktan çok daha etkili değil midir böyle bir filmi tanıtmak?

Facebook oturup senin yerine otomatik olarak Sarhoş Atlar Zamanı filmini tanıtamaz ki..Teknoloji o kadar ilerlemedi...Oh ne güzel, gir tercihlerini, siyası görüşünü, zevklerini yaz, Facebook da çatır çatır senin yerine bütün içeriği oluştursun, otomatik olarak senin tercihlerine göre kitap, film tanıtsın, hatta makale yazsın falan..

Sözkonusu film üzerine yazdığı eleştiri de Ali Osman'ın kendi profilinde hatırı sayılır derecede beğenilmiş..Demek ki iyi malzeme sunarsan insanlar kıymetini biliyor. "O kadar emek veriyoruz insanlar ilgi göstermiyor" falan çok doğru yaklaşımlar değil..Maalesef itici de gelse, bir kapitalist pazarlamacı gibi düşünmek lazım..Talep ne, neyi ne kadar arz etmek lazım, nasıl bir reklam kampanyası yürütülmeli vs.vs..

Senin analojisini devam ettirirsek, Facebook Semt pazarına gidip, bir tane tezgah açmak malını satmayı garanti etmiyor, çığıracaksın, "Gel Abla Gel, Domatesin iyisi burda" diye, gerekiyorsa şaklabanlık bile yapacaksın..

Maalesef yok öyle 3 kuruşa 5 köfte..Şu Gönül Adamı duygusallığından çıkıp, fırlama olmak durumundayız..
Son Düzenleme: 14 Eyl 2011 17:50 Düzenleyen onder.

Cvp: Yeni film ve kitap tanıtımlarını önsayfadan versek nasıl olur ? 14 Eyl 2011 18:47 #3373

• hasever
  • Yönetici
"Tık Bahçesi" ha güzelmiş...

İstanbul'a düşen "köy güzeli"ne "soyunda sesine bakalım" derlermiş. E-hayalet'in kimseye böyle deme hakkı ve durumu yok. Hal böyle olunca da, sanırım, hep bir "tık" sorunumuz olacak... İşin "piç"liğini bilmiyor değilim fakat kimseye "ekmek kapısı" vaadedecek durumumuz yok; istersen edelim bak nasıl "tık" sayımız artar... Dert dava, beyazı kirletmemek, yoksa birinci olacağımızdan şüphem yok; wallahi de yok billahi de yok...

Önder,

Seni temin ederim fırlamalığı becerebilsem olacam. Yaş kırka geldi, birileri gibi, altmışında ne yapıp yapamayacağını kestiremeyecek kadar kendini tanımaz değilim, üstelik, bu yaştan sonra yapamayacağım bir şeyi yapmaya kalkarsam "teneşir"e göz kırpmış gibi olurum.

Sabah kızgındım, hala kızgınım ama imama kızıp kiliseyi yakacak değilim... Devam
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89