Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor

Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 17 Şub 2011 06:58 #3104

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Herkese Selam,

Muhtemelen benden başka kimse farkında değildi ama sitede gayet ciddi bir problem vardı; bu problemin farkında olmak için iPad kullanmak gerekiyor..iPad tek bir tarayıcıya izin veriyor; Safari..Ancak Safari de Ana Menü'deki "Drop-down" denilen tarzdaki çoklu menüleri açmıyordu; mesala bağlandıktan sonra Üye Menüsü açılmıyordu..Bunun bir template problemi olduğunu biiyordum..

Kullanmakta olduğumuz template malum bu enformasyon çağında çok eskidi..Bir yıl oluyor..iPad ise daha yeni..Dolayısıyla bu problemin yeni bir template versiyonunda çözüleceğini tahmin ediyordum...Netekim iPad problemi yeni template'de çözülmüş..

Ya senin iPad problemin için bizi alıştığımız formattan niye mahrum bırakıyorsun denilebilir ama yeni template grafik tasarım açısından eskisinden çok farklı değil..Yani alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekmeyecek..Ama buna karşın iPad'in getireceği çok büyük kolaylıklar var; cihazda okumakta olduğunuz kitaptan bir pasajı kes-yapıştır yaparak, anında siteye eklemek mümkün..Bu ileride tanık olacaksınız sitenin içeriğini zenginleştirmek açısından müthiş bir kolaylık..Tek tek yazma derdi olmayacak..

Yeni template'de bazı ufak tefek sorunlar var..Bunda da CSS ayarlamaları yapmak birkaç gün alabilir..Bu süre boyunca hoşgörünüze sışınıyorum..
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman, Murat, hasever

Cvp: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 17 Şub 2011 07:15 #3105

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
iPad ne la?

Önder,

Yurt kantinlerinin özelleştirilmesi diye bir gündemimiz vardı (ikinci cihan harbinden az sonra ) Sürekli toplanılıyor, konuşuluyor vs. bilirsin. Lakin dönemin bir tuhaflığı vardı, hiç siyaset takılmayan "akkaşlar" da mesleye anagaje olmuşlardı. Yani hepimiz hep beraber kantinlerimizi koruma derdine düşmüştük. Yine böyle bir toplantıda "ciksin" biri "ama biz Hot-Dog'da olsun istiyoruz" deyince, elleri sürekli hayalarında ve bizim yan oda mükimi arkadaş ayağa kalkmış "Hotttog" la demişti!

Teşbihte hata yapmış olmayayım da "Önderlik" gibi önde gidiyorsun aman deyim arayı açma

Eline sağlık. Değişimi canlı yayında takip ediyorum..

Cvp: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 17 Şub 2011 07:45 #3106

• onder
  • Yönetici
Ohoo sen nerde yaşıyon hoca? iPad, tablet PC klasmanında bir bilgisayar..Apple'ın diger aletlerine cok benzıyor ama biraz daha irice..Kasik bir laptop da değil, daha ziyade bir dergi gibi..Tek parca katlanma olayı yok..

Önemi şurdan kaynaklanıyor; kitapları artık kagıt formatında almak gundemden kalkıyor..E-book olarak indiriyorsun..Normal bir kitaptan farkı olmayacak şekilde okuyorsun..Sepia rengi verip eskimiş kitap havası bile verilebiliyor..İnanılmaz kolaylıkları var..Mesala cumlelerın altını cızebılıyorsun, ıstedığın kadar ayraç ekleyebiliyorsun, önemli pasajlar için kendin post-it'ler ekleyebiliyorsun, ingilizce kitap ise bir kelimeyi sadece tıklayarak otomatik olarak sözlüğe bakabiliyorsun, kitaptan çıkmadan..Anlatarak olmaz..Görmek lazım..Ama samimiyetle soyluyorum piyasadaki elektronik icatların uzak ara en faydalısı..Bu e-book işi çok yaygınlaşıyor..Apple'in kendi kitaplığı henüz çok kısıtlı olsa da Amazon kitaplığına da ulaşmak artık mümkün..Daha da güzeli henüz emekleme aşamasında da olsa bizim İdefix de bu işe el attı..Onlar da iPad için bir program yazmış..Yani Türkçe kitaplara da artık yurtdışından 1-2 dakika içinde ulaşmak mümkün olacak..Ama onlar copy-paste'a ızın vermiyor henüz..

Medya patronu Murdoch, iPad sayısı 15 milyona ulaştığında kağıt gazete olayı artık bitmiştir diye bir beyanatta bulunmuş..Yani durum hakikaten ciddi..Bu tam bir devrim..Gercekten butceler el verıyorsa alınmasını sıddetle tavsiye ederim..Onumuzdeki ay yeni modeli çıkıyor.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 18 Şub 2011 06:07 #3114

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Önder,

İyi geceler.

Bu şablon çok güzel durdu iPad'de de iyi duruyorsa tercihim bu olur.

Eline sağlık

Not: Burada öyle bir hava var ki, insanda, sanki güneş bir daha 2085 yılında görünecekmiş hissi uyandırıyor.
Not 2: iPad deyince... Steve Jobs kardeşimizin hastalığı "galiba" ağırlaşmış; acil şifalarımı yazmış olayım.

Cvp: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 18 Şub 2011 07:34 #3116

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Ben de çok sade ve güzel buldum. Dünkü formatta güzeldi(Başlıklar elyazısı).

Cvp: Dünya Değişiyor Eh Tabii E-hayalet de değişiyor 18 Şub 2011 17:59 #3118

• onder
  • Yönetici
Evet Hasan bu şablon iPad'te de çok güzel çalışıyor.

5-6 farklı şablonu denedim ama bu en güzel duranıydı..Aslında itiraf etmek gerekirse görünüm kadar eski şablona yakınlığı belirleyici oldu, teknik anlamda yakınlıktan bahsediyorum..Bu yeni şablonu adapte etmek için hiç uğraşmam gerekmedi, bir öncekinin ayarları birebir oturdu.

Ali Osman, işte bu yüzden önceki şablondan vazgeçmek zorundan kaldım çünkü uyarlamak için bayağı bir uğraşmam gerekecekti..
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68