Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

e-HayalET Taşınıyor
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi

BAŞLIK: e-HayalET Taşınıyor

e-HayalET Taşınıyor 21 Haz 2010 06:56 #2919

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
e-hayalET, Kaliforniya'dan İsviçre'ye geliyor..

Sonunda çok uzun zamandır istediğimiz taşınma işini gerçekleştirdik..Artık sitenin finans sorunu da kalmadı..Hiçbirşeyi kaybetmeden çok daha ucuz ve çok daha hızlı yeni server'a taşındık..Çok az bir iki rötuş kaldı..Muhtemelen www.e-hayalet.net adresini yeni server'a bu hafta içinde birgün taşırız..Ancak adres yülendirmesi yapıldıktan sonra, yeni DNS ayarlarının aktif hale gelmesi 3-4 gün sürebilir..Bu süre boyunca e-hayalet.net adresinden ulaşım mümkün olmayabilir..Bu geçiş aşamasında www.solsola.org adresinden siteye ulaşılabilir..Ama şu aşamada lütfen kimse yeni girişler için bu adresi kullanmasın..asıl adresimiz yeni server'e yonelme esnasında ulasılmaz oldugu 3-4 günlük geçiş esnasında kullanılabilir..yani e-hayalet.net adresi ulasılabilir oldugu sürece onu kullanalım..ulasılamaz oldugu bir kac gun boyunca solsola.org adresini..adres tekrar aktif oldugunda kullanmaya tekrar baslarız..

Bu konuda ısrarcı olup tasınmaya zorlayan Hasan'a kucak dolusu tesekkurler..O olmasaydı benim hakikaten hiç niyetim yoktu..

Teşekkürler Hasan..2-3 yıllık emeğimizi çöpe gitmekten kurtardın..

Cvp:e-HayalET Taşınıyor 21 Haz 2010 07:47 #2920

• erdem_ozcan
  • Torun
  • Gönderiler: 3
Önder Kardeş Merhaba;
E-hayalet Kalifornya'dan İşviçre'ye hoş gelmiş, safa gelmiş. Tebrik etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor. Solsola arayüzünde daha hızlı hareket ediyoruz.

Sevgili Hasan kardeşimize buradan selamlar.

Cvp:e-HayalET Taşınıyor 21 Haz 2010 08:06 #2921

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Önder, Hasan,

Teşekkürler arkadaşlar. Gürlemeksek de damlamaya devam.

Cvp:e-HayalET Taşınıyor 21 Haz 2010 09:03 #2922

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Kendi adıma, bişey değil.

Siteyi tarafsız sahaya almış olduk. [ bi de böyle bir siyasi palavra var; tarafsız isviçre. Ben gördüm arkadaşlar, öyle bişey yok.(Ali Desidero reklamı gibi oldu)] İki kıtanın ortası olmasa da ortaya karışık bir konumdayız artık.

Sergen beşiktaştan gönderildiğinde feryat figan "hiç mi cüzdanı kalın bir yönetici Sergen'in bir önbeş dakikasına para yatırmaz" demiştim. Neyse ki Hayalet bir cüzdan kalınlığı istemedi benden;batardı, hatta şimdiki üç aylık ödemeyle üç yıl yayın yapabiliyoruz. Kısacası iyi oldu; kendi adıma, her ne yaptıysam kendim için yaptım (halkım kusura kalmasın)

Hasan

Cvp:e-HayalET Taşınıyor 22 Haz 2010 16:13 #2923

• onder
  • Yönetici
Oh be..Sonunda bu iş tamam..Üstümden yük kalktı..
Artık benim siteyi kapayalım mı yönlü ağlamalarımı da duymayacaksınız..o açıdan da bir stres kalktı ortadan..Dursun bir köşede..Artık bir sonraki sponsor kim olacak derdide kalmadı..Sponsor deyince belirtmeliyim, her ne kadar artık gerek kalmamış olsa da, eski Server'de kalsaydık sonraki dönem için Sevgili Erdem ödemeyi istemişti..Önemli olan niyettir..

Taşınma esnasında gözümden kaçan şeyle olabilir..Farkederseniz lütfen bu başlık altında yazın arkadaşlar..

Re: e-HayalET Taşınıyor 22 Haz 2010 16:41 #2924

• hasever
  • Yönetici
Cümleten hoşgeldiniz...

Önder eline sağlık...

Nice okuma-yazmalara, umutla

hasan

Cvp: e-HayalET Taşınıyor 23 Haz 2010 06:11 #2925

• hasever
  • Yönetici
Önder,

Dünden (22 Haziran 2010) bu yana ne değişiklik yaptın site daha da hızlanmış sanki!

Güzel oldu, emeğine sağlık.

Hasan

Cvp: e-HayalET Taşınıyor 23 Haz 2010 06:35 #2926

• onder
  • Yönetici
Bir performan arttırıcı program var, onu denediydim ama sonra bazı komplikasyonlar yüzünden geri kaldırdım..

Olay benden değil senin server'dan kaynaklanıyor hocam..Hakikaten çok kaliteli bir altyapıları var demek ki adamların..Bu kadar süre kendi paramızla rezil olduğumuza yanalım şimdi. Neyse, zararın neresinden dönülürse kardır.

Cvp: e-HayalET Taşınıyor 23 Haz 2010 06:43 #2927

• hasever
  • Yönetici
Bu kadarını ben de bilemiyordum. Taşınmayı teklif ettiğimde o kadar teknik detay söyledin ki susmak zorunda kaldım. Sonra mühendisleri tanıdığım aklıma gelince biraz ısrar edeyim dedim. Demek ısrarcı olmak lazımmış.

Yine de zamanın varsa bana, mümkünse, aktivite.forum.blog.yorum eklentisini nasıl modifiye edebileceğimi yazıver. Talebemden umutluyum...

Hasan

Cvp: e-HayalET Taşınıyor 23 Haz 2010 06:56 #2928

• onder
  • Yönetici
Hasan,

Senin talebe için en iyi ipucu sanırım şu olur;

Hayalet Kasaba'ya gidersen "hatta olanlar" modülünün hemen altında, söz konusu modülün çalışır halde olduğunu göreceksin..Bu önsayfadaki'nin aynısı..Hayalet Kasaba altında çalışıyor, Ön Sayfada çalışmıyor..Niye? Çünkü önsayfada çıplak halde, doğrudan Joomla Template etkisinde..Ancak Hayalet Kasaba'da bir nevi bir kapsul içinde.Cunku Hayalet Kasaba JomSocial denen komple bir program..Yani sözkonusu modül, HAyalet Kasaba'da JomSocial denen programın korumasında sanki..Onun kapsülü wrapper'i içinde..JomSocial, Joomla'nın ayarlarını overwrite ediyor anlaşılan..

Bunlar gösteriyor ki Joomla'da birşeyler bu Ajax modulunu çalısmasını engelliyor..

Ben simdi hayalet kasaba altında calısan modulu aynen, on sayfa, sol sutunun en altına kopyalayayım..Sen de yapabilirisen "error reporting"/debug mode ayarını aktive et (hani safe mode gibi Joomla kurulumu esnasında tavsiye edilen ayarlar arasında kırmızı olan bir tane daha vardı ya)..Belkı raporlama sayesınde sorun yakalanabilir..

modulun adı; mod_tpajaxtab..Tarayıcıda html code kısmına girerse -code view- belki birseyler yakalayabilir..
Son Düzenleme: 23 Haz 2010 06:57 Düzenleyen onder.
Sayfa oluşturulma süresi: 0.35 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68
Murattı 49
pia 44