Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bazı Değişiklikler
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Bazı Değişiklikler

Bazı Değişiklikler 25 Ara 2009 11:55 #2810

• HayalET
  • Amatör
  • Gönderiler: 42
Arkadaşlar,

Sitenin bir türlü çözüm bulamadığımız hız problemi için elimizden gelen olası tek çözümü uygulamaya koymak zorunda kaldık.

Bunlardan birincisi olumlu; daha gelişmiş ve daha hafif bir template kullanıyoruz. Eskisine alışmış arkadaşlardan özür dileriz ama bu değişiklik zorunluydu. Yenisi de fena görünmüyor.

İkincisi ise biraz olumsuz. Yükü azaltmak için "Son Girdiler/Forum" vs modüllerinde konsolidasyona gitmek zorunda kaldık. Artık Kitap/Müzik/Film tanıtımlarını ayrı ayrı listelemek yerine hepsini tek bir modülde listeliyoruz.

Benzer şekilde öykü ve şiiri tek bir edebiyat modulünde birleştirdik. Ve listelenen girdi sayısını en aza indirdir.

Dergi arşivi, son link'ler, son etkinlikler modüllerini kaldırdırdık.

Farkedilebilir bir hızlanma olması lazım..Hiç bir değişiklik olmadı diyorsanız eskisine dönelim.

Cvp:Bazı Değişiklikler 25 Ara 2009 12:39 #2811

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bence hızlanma var. Bu çok sevindirici bir haber. Umarım hemen herkes bu hızlanmayı fark edebilir. Yeni önsayfa için şimdilik tek söyleyeceğim FONTlar biraz daha ( fazla değil) küçültülebilir mi
Son Düzenleme: 25 Ara 2009 12:42 Düzenleyen AliOsman.

Cvp:Bazı Değişiklikler 25 Ara 2009 12:59 #2812

• AlpEr
  • Torun
  • Gönderiler: 11
Hızlanma var, başarılı.. Maliyette değişiklik oldu mu ?

Cvp:Bazı Değişiklikler 25 Ara 2009 13:24 #2814

• HayalET
  • Amatör
yok maliyeti arttıracak birşey kullanmadık..sadece diğer modullere aktarılabilecek şeyleri sildik..bir de elimizde olan daha hafif ama hızlı bir template kullandık..

font işi kolay..zaten küçültmüştük ama biraz daha küçültmek gerekiyor galiba.

Cvp:Bazı Değişiklikler 25 Ara 2009 19:58 #2815

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
epey hızlanmış

Cvp:Bazı Değişiklikler 26 Ara 2009 10:50 #2816

• ahmety72
  • Torun
  • Gönderiler: 1
kesinlikle hızlanma olmuş.

bir de "ana sayfa" üzerinde bir değişiklik yapasak diyorum. çok karışık ve dağınık bir havası var gibi geliyor bana...

Cvp:Bazı Değişiklikler 26 Ara 2009 12:30 #2817

• HayalET
  • Amatör
Ahmet,

Ana Sayfanın dağınık ve karışık olduğuna katılıyorum. ancak nasıl düzenli hale getirilir bilmiyorum doğrusu..

Somut öneriler getirirsen düzenlemeye çalışırız. Ancak opsiyonlarımız maalesef "şu kalksın bu gelsin" ya da "şu orda durmasın burda dursun" ile kısıtlı..şu öyle olmasın böyle olsun alternatifi için programcı olmak gerekiyor..

Dediğim gibi, Joomla ve eklentileri hazır kalıp halinde geliyor, template, modul vs olarak. O hazır kalıp da böyle görünüyor..Kalıp/template içinde değişiklik yapmak zor

Cvp:Bazı Değişiklikler 27 Ara 2009 22:51 #2824

• büşra
  • Torun
  • Gönderiler: 19
Sitede belirgin bir hızlanma var. Küçük bir önerim olacak, bilmiyorum sizler ne dersiniz... Anasayfadaki yazıların başlık boyutları gözüme çok büyük görünüyor. Birazcık küçültülüp, rengi de lacivert yapılsa nasııl olur acaba diyorum. Renk koyulaşşınca belirginlik artacaktır gibi geliyor. Belki gereksiz ama çok uğraştırıcı bir şey olmadığını düşünerek söylemmek istedim.

Cvp:Bazı Değişiklikler 28 Ara 2009 11:18 #2825

• HayalET
  • Amatör
Tamam başlık boyutlarını küçülttük, böyle daha iyi oldu..ama rengi değiştirmenin bir yolunu bulamadık henüz..o daha zor. gerçi şimdiki renk bence lacivertten daha iyi..tasarımın diğer öğelerinde kullanılanla uyum içinde..lacivert çok sırıtır gibi..

renk değiştirmenin bir yolunu bulabilirsek bir bakarız nasıl görünüyor diye.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.38 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68