Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu?

Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu? 07 Haz 2009 20:30 #2091

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Erdener sormuştu ama anlaşılan sonradan sormaktan vazgeçmiş, sorusunu geri çekmişti. Ben yine de yazıları hangi bölüme ekleme konusunda nasıl bir genel yaklaşıma karar kıldığımızı anlatayım.

Ancak öncelikle belirtmek lazım; sözkonusu "genel" ayrım sadece bir fikir vermek için, öyle kesin kuralları yok. Sanırım olamaz da. Sonuçta profesyonel bir site değil bu. İsteyen istediği yere yazabilir.

MAKALE:

Makale bölümünü, belli bir konuda "tezli", "özgün" yazılar için kullanalım dedik. Özgün olmaya bir istisna belirlemiştik; "Önemli Makaleler". Başkaları tarafından yazılsa da, arşivlenmesi gereken, çok beğendiğimiz ve "tezli" yazıları "Önemli makaleler" altına koyalım dedik.

Kanımca Makale bölümü, başka gazetelerde yayınlanan haber, duyuru, etkinlik ilanı vs için uygun değil. Duyuru ve etkinlik ilanları için ayrı uygulamalar var. Bunlar hiç kullanılmıyor diye kaldırmıştık. Eğer ihtiyaç varsa yeniden koyabiliriz.

FORUM:

Bu bölümü, serbest tartışmalar için kullanalım dedik. Sadece Forum'a dayanan birsürü site var. Zira Forum, kendi kategori yapısı içinde herşey için kullanılabilir. Dolayısıyla bizim site içinde de Forum'u pekçok farklı kategori altında herşey için kullanabiliriz. Ama genel ayrım bence Forum'un, aformel, serbest çağrışımlı, geniş katılımla ucu açık büyüyecek tartışmalar için kullanılması.

Başka yayın organlarındaki ilginç haberleri, yazıları, makaleler burada link vererek tartışabiliriz. Güncel konular hakkındaki yorumlar, medya, popüler kültür eleştirisi vs buraya girebilir.

BLOG

Blog bölümünü ben kendi adıma, öyle çok fazla tartışılsın diye değil de, kişisel deneyimleri, gözlemleri, anektodları, anıları, önemli gün hatırlatmalarını vs aktarmak için kaleme alınan yazıları paylaşmak için kullanılan bir yer olarak algılıyorum.

Bunun dışında Makale formatında, herhangi spesifik bir tema için istenildiği gibi bölüm açılabilir. Felsefe, tarih, mitoloji, sinema vs. Yine makale formatındaki mevcut kültür-sanat bölümü, talep geldikçe farklı edebi türler için genişletilebilir. İstenildiği kadar alt bölüm açılabilir. Ancak bunun için belli bir talep oluşması lazım kanımca.

Bu mevcut 3 ana bölüm, hali hazırda yazarak ya da hiç olmazsa okuyarak sitemizi takip eden aktif insanların sayısı gözönüne alındığında, şahsen bence gani gani yeterli. Eğer farklı bölümlerle siteyi genişletmek istiyorsak, aktif olarak katkıda bulunacak daha çok arkadaşın aramıza katılmasını sağlayacak yöntemler bulmak gerekiyor. Yeni katılımlar olmadan sitenin belli bir işlevsellik kazanması çok zor görünüyor.

Cvp:Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu? 08 Haz 2009 11:41 #2092

• erdener tiknaz
Sevgili Önder,

"Eğer farklı bölümlerle siteyi genişletmek istiyorsak, aktif olarak katkıda bulunacak daha çok arkadaşın aramıza katılmasını sağlayacak yöntemler bulmak gerekiyor. Yeni katılımlar olmadan sitenin belli bir işlevsellik kazanması çok zor görünüyor."
görüsüne tamamen katiliyorum.

Sanirim Blog bölümü, su an bir cok derde deva gibi görünüyor. Ama yine de ani bir aktif üye patlamasina e_HayalET`in hazir olmasi gerektigini düsünüyor ve elinde buna dair cözümler olduguna da inaniyorum.

Cvp:Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu? 08 Haz 2009 17:37 #2093

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Hali hazırda kullandığımız 'Makale' bölümünü hakkıyla kullanabilmek için ekolarak 'Serbest Kürsü' gibi bir şeyler mi yapsak ? Ön sayfaya eklenen yazıların çoğu Makale değil Serbest Kürsü formatında...

Ha sen çok mu rahatsız oluyorsun derseniz ? Pek değil derim.

Cvp:Makale Mi, Forum Mu, Blog Mu? 08 Haz 2009 18:42 #2094

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Erdener,

İnternet programcısı arkadaşlar da katılmadan gerçekleşecek bir üye "patlaması" bizi fena halde zorlar. Tahmin ediyorum şimdiki hardware donanımı ile 4-5 binlik bir üye yapısına cevap verilebilir. Olmazsa bir üst donanıma geçilir. Ama olay hardware ile sınırlı değil, software olarak da müdahale edilmesi gerekir. İtiraf etmek gerekirse bunun için de bende hiç çözüm yok. İşin erbabı arkadaşların katılmasını ummaktan başka çare yok.

Ali Osman,

Makale bölümün "Serbest Kürsü" gibi olmasında bir sakınca yok. Zaten serbest kürsü olmasının dışında bir alternatif de pek yok gibi, zira malum ideal makale formatında yazı gelmiyor.

Bence sadece şuna dikkat edilmesi lazım; makale bölümündeki yazılar bizim kendi yazılarımız olsun. Yani gazete haberlerini, başka yerde yayınlanan yazıları vs buraya koymamak lazım. Eğer çok çok beğendiğimiz, ileride kolayca bulmak adına arşivlenmesi gereken makalelere denk gelirsek, "Önemli Makaleler" bölümüne koyalım. Medya Eleştirilerini, dikkat çekmek istediğimiz önemli bir haberi vs Forum'a taşıyalım derim.

Bir de Murphy kuralı gereği, biz etkinlik, ilan vs bölümlerini kullanılmıyor diye kaldırdıktan sonra birkaç tane duyuru, ilan vs geldi. Belki bu bölümleri tekrar aktivite etmek faydasız olmaz.
Son Düzenleme: 08 Haz 2009 18:45 Düzenleyen onder.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.32 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68