Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti

E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti 04 Mar 2009 00:06 #1539

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
2008 yılının karlı bir Ocak günü hayata gözlerini açan e-hayalet.net bir yılı aşkın bir zamandır, dar bir kadro ile kendi halinde yaşam savaşı veriyor. Bir çok populer sitenin günde 100-200 üye kayıt yaptığını düşürsek, bir yılda 200 üye hem de bunların bir kısmı aktif olmayan üyeler olduğunu hesaba katıldığında, aslında durum çok parlak olmadığı ortada. Lakin takip edilme oranlarımız üye sayısı ile sınırlı değil. Bazı forum başlıkları 3.000 -5.000 'tık' almış. Bu durum da bizi bir parça olsun heyecanlandırıyor.

Dar kadro olma hali zaman zaman bizleri sıkıntıya soksa da genel olarak bizler durumumuzdan şikayetçi değiliz. Biz bildiğimiz yolda yürüyoruz. Dahil olmak isteyen, katılım yapan herkese kapımız açık.

Ortak noktalarımızı arttırmak istiyoruz. Ama derdimiz aynılaşmak değil. Güncel konularla da ilgiliyiz ama derdimiz reel politik değil. Solcuyuz ama sekter ve ortodoks değiliz.

"Daha güzel, daha mutlu, daha adil bir dünya için batsın bu dünya" diyenler ile beraber ortaklıklar oluşturmaktır tüm niyetimiz...
Son Düzenleme: 04 Mar 2009 01:06 Düzenleyen AliOsman.

Cvp:E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti 04 Mar 2009 02:31 #1540

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bu site yaşamayabilir, belki yarın nalları dikebilir. Bütün insanların yaşadıkları binbir türlü sorunları ve kapitalizmin insanlığı getirip bıraktığı şu zor zamanları düşünürsek bu sitenin yaşayamayıp mefta olması üzülecek en son şeylerden biri..

Ölürse ölür..Bir yıl öncesine kadar nasıl yaşıyorsak öyle yaşayıp gideriz..Üzücü olan bu değil..Üzücü olan solcular arasında bir ortak ruh hali, ufacık da olsa bir dayanışma, kollektif bir faaliyet içinde olma güdüsünün, azminin, hevesinin bu kadar az olması..Facebook çıkınca bütün solcular oraya doluştu..Ama karınca kararınca benzer bir platform, hem de bizim olan bir platform olarak E-Hayalet'e hem de yakınımızdaki insanların gösterdiği kayıtsızlık, önemsememezlik; işte asıl kahredici olan bu. Açık konuşacağım; yıllardır arkadaşımız dediğimiz insanlar bu site batttığında, eğer toptan hiç umurlarında değilse, sevineceklerdir..Sevinmek belki maksadı aşar; daha doğrusu içinde bulundukları sinik durumu doğrulayan birşey olarak memnuniyetle karşılayacaklardır; "Ya bak gördün mü; böyle bir site anlamsızdır demiştim..Siyaset bu tür kanallarla yapılmaz..Sol politika yapacaksan gireceksin bir partiye, örgüte, harekete ordan yapacaksın..Bu iş yüzlerce yıldır böyle yapılıyor, yüzlerce yıl daha da böyle yapılacak"..Aslında bu içinde bulundukları eylemsizliğin rasyonalizasyonunda başka birşey değildir, ama kendi çapında kollektif birşeyler yapma motivasyonlarını çürütmek için de kullanılır..Zira sen hiçbir şey yapmazken, sadece sohbet solculuğu, ya da 1 mayıs eylem solculuğu yaparken, birilerinin farklı birşeyleri denemesinden rahatsızlık duyarsın, için için başarılı olmamasını istersin..Bu yüzden Facebook'a harcadığın zamanın yüzde birini bu siteye harcamamak için kırk dereden su getirip işin "teorik" rasyanolizasyonunu yaparsın..Facebook senin kendi varoluşunu sorunsallaştırmaz, aksine onu yeniden ve yeniden üretmeni teşvik eder; ama içinde bulunduğun ilişkileri, günlük varoluşunu değiştirmeni talep eden böyle bir site fena halde rahatsız eder; mesala en basitinden daha fazla okumak zorunda kalırsın, o ana kadar sorgulamadığın şeyleri sorgularsın.. (Burada sen diye konuşuyorum ama bütün içtenliğimle söylüyorum herhangi özel biri aklımda yok..Onlarca yüzlerce farklı insanda gördüğüm tek tek farklı özellikleri bir hayali "sen"e yüklüyorum )

Boşuna anlatılmaz şu fıkra; Cehennemde türklerin olduğu kısımda zebaniye gerek yokmuş ya..Bu ülkede eylemsizliğin, ataletin teorisi solculuk adına yapılır; ya devrimci konjüktür yok, örgütsel politika yapma şansı yok diye ne yapalım oturup ağıt mı düzelim; sıfır noktasında bile yapılacak birşeyler yok mudur; sıfır noktasında bile yapılacak birşeyler bulmak değil midir devrimcilik..Yok bizim hızlı solcu hedefi küçük tutmayı şanına devrimci onuruna yakıştıramaz, yapacaksa iktidar aygıtını ele geçirecek politika yapar; boğulcaksa büyük denizde boğulur..Ama farkına varmaz, iktidarı hedefleyen devrimci politikadan aşağısına tav olmazken, sabah 8 akşam 6 modunda yaşayan bir memurdur, aldığı oturma takımının taksitlerini nasıl ödeyeceğini ya da nasıl olur da bir yazlık alabileceğini hesaplamak yegane düşünsel aktivitesidir..

Kesinlikle adı E-hayalet ya da bir grup orta yaşlı eski ODTÜ'lü olarak "biz"im çıkardığımız bir site olmuş hiç önemli değil..Eğer benzer kaygılar taşıyan ve daha kalabalık daha etkin böyle bir iletişim platfromu bilen varsa, zaten bir avuç olan farklı dünya özlemi içindeki insanlar olarak çabalarımızı bölmeyelim..Bizim çok genel olanlar dışında, -anti-kapitalist/anti-liberal olmak gibi-, herhangi bir olmazsa-olmazımız da yok..Dolayısıyla, farklı bir dünya kaygıları olan herhangi bir oluşuma çok rahat dahil olabiliriz...Bütün aradığımız, insanların kendini ifade etmelerinin çok farklı kanallarının, herhangi bir editörlük, herhangi bir moderasyon, herhangi bir denetim mekanizması ile dumura uğratılmaması, yazar-okur, öğreten-öğrenen ayrımının olmaması, herkesin istediği herhangi bir tarzda kendini ifade edebilmesi, sadece kuru reel politik tartışmalarının değil, hayatı bütün zenginliğiğiyle algılayıp, farklı ilgi alanlarının da paylaşıma açılması..

Varsa biryerlerde böyle bir site hemen E-Hayalet'i kapatalım ve oraya dahil olalım.
Son Düzenleme: 04 Mar 2009 05:41 Düzenleyen onder.

Cvp:E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti 04 Mar 2009 05:16 #1541

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Önder kadar sitemkar olmasamda, eleştirilerine genel hatları ile katılıyorum. Bence her şey değiştiği gibi siyaset yapmanın yolları ve araçları da bu değişimden nasibini alıyor. Bazı araçlar, internet gibi, giderek daha çok kullanılanlar sınıfında yer alırken, bazıları da giderek köreliyor. Dünyayı dönüştürmek/değiştirmek isteyen, bu yönde iddiası olan kişilerin hiçbir araç ve ilişki biçimini dışlama lüksü yok.

E-Hayalet çıktığı mütevazi yolculuğunda, motor kullanmadan, rüzgarın şişirdiği küçük yelkenleri ile (yeşil enerji) salına salına süzülüyor. Hep ileri gittiğimiz gibi bir iddiamızda yok ! Bizim iddiamız, denizciliğin detaylarını bilmeyen tayfamızla denizde olmak... Belki bir gün rüzgarı nasıl kullanacağımızı öğreniriz. Aslında, hadi itiraf edeyim, öğrenmesek de kanım akmaz. Ben denizde olmayı seviyorum...
Son Düzenleme: 04 Mar 2009 05:18 Düzenleyen AliOsman.

Cvp:E-Hayalet Üye Sayısı 200'ü Geçti 04 Mar 2009 19:31 #1542

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bu arada dünkü ziyaretçi sayısı 178. Bu sitenin rekoru..Ben en fazla 120-130 aralığını gördüğünü hatırlıyorum..Nalları dikmeden önce son çırpınışlar olmasın?
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 1.08 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68