Geçen gün Birgün'de bir haber okurken rahatsızlık duydum. Haberde Kaddafi'nin oğlularından biri daha NATO Birlikleri tarafından 'Katledilmiş' olduğunu yazıyordu. Şimdi NATO orada ne arıyor, ne yapmaya çalışıyor sorularından ziyade 'Düşmanımın, düşmanı dostumdur' yaklaşımı beni ziyadesi ile sıkıntılandırdı. Sosyalist bir yayın organı bu kadar ucuz bir yol izlememeli.
İkincil olarak ifade etmekde fayda gördüğüm nokta : Böylesi ifadeleri çok kullanmam ama Taraf Gazetesinin yayın politikasını hainlik sınırında bulduğum gibi Murat Belge eşrafının yaklaşımını da karşı-devrimci bulurum. Lakin 'Taraf gibi olmama ve/veya antiAKP olma halleri' Birgün'ü Cumhuriyet Gazetesi çizgisine doğru savurduğunu görüyorum. Bir politik çizgi ve dil tutturmak bu kadar mı zor ? diye sormadan edemiyorum.
öte yandan, Tıp sektöründe, TTB ve Eczacılar Odasının tavrırları ve bunları haber yapan Birgün Gazetesi, Doktor elitizmini ve Eczacı çıkarlarını korumak peşinde olduğu hissiyatı yaratıyor. AKP'nin sağlık politikalarını yerden yere vurabilirsin lakin 70-80 lira olan ilaçlar şuan 20-30 liraya satılıyor; köyler eskisine göre daha çok sağlık taramalarından geçiriliyor ve bu taramalar Doktor homurtuları ve TTB itirazlarına rağmen yapılıyor. Herhangi bir Eczaneye girildiğinde, kozmetik ürünlerin ilac vitrinine göre daha az olduğu bir eczane kalmadı gibi... Bir de üstüne deniz malzemelerini ( palet, gözlük, terlik, hatta havlu) satan eczanelerini eklediğimizde, mekan eczane mi dükkan mı ayırt etmek zor oluyor. Hal böyleyken Eczacılar Odası, bu soytarılığı düzeltmek için kılını kıpırdatmazken, Eczacıların çıkarlarını korumak adına bu soyratılığın devamı için de elinden geleni ardına koymuyor.
Ek olarak şunu ifade etmek isterim : Gece başım ağrıdığında nöbetçi eczane aramak istemiyorum. Yani demem o ki basit günlük kullanımı olan ilaçlar illaki eczanelerde satılmak zorunda değil. Daha kolay ulaşılabilir hale gelebilir. DrugStore'a-AKP'ye karşı olacağız diye Eczacıların maddi çıkarlarına ortak olmak istemiyorum.
Tüm bu ahval karşısında Birgün Gazetesi sosyalist bir yayın çizgisi tutturmak yerine, Doktor eliziminin ve Eczacı çıkarlarının peşinde sürükleniyor.