Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Facebook Entegrasyonu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Facebook Entegrasyonu

Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 04:40 #3277

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Herkese Selam,

Siteyi Facebook'ta bir çerçeve içinde göstermek mümkünmüş;

http://apps.facebook.com/e-hayalet/

Bu sitenin, FB ile haberleşmesini sağlayan kullanmakta olduğumuz uygulamanın sayfası. Diğer FB uygulamaları gibi kurup siteyi FB içinde takip etme olanağı sağlıyor..

Bu uygulamayı Murat'ın açtığı Sayfa içinden de çağrımak mümkün..Yani Sitenin FB sayfasında, solda bir link olarak duruyor..Tıklayınca yine bir çerçeve içinde görünmesi gerekiyor ama bunu çalıştırmayı başaramadım..Sanıyorum, secured bağlantı URL'si istiyor uygulamanın ilgili bölümünde, yani SSL url'si de lazım..Hani http değilde de https önekli URL'ler oluyor ya..

Bu SSL sertıfıkasını da almak gerekiyor..Aldım da..Ama aktive ettirmek için Server'dan CSR denen bir kod parçacığı üreetirmek lazımmış..Akitvasyon için bunu parçacığı alıp bir yere yapıştırmak lazım.. Hasan senin elinden öper;

Detaylar burda:

https://knowledge.rapidssl.com/support/ssl-certificate-support/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=so6411

Bunu alıp SSL adresini ürettikten sonra Sitenin FB uygulamasının ayarlarında girdiğimizi zaman, FB sayfasına siteyi aktarmış olacağız..

Ama benin umduğum işlevsellik bu değildi..Siteye yeni birşey eklendiğinde, Siteni FB sayfasına otomatik olarak mesaj geçmek mümkün olacak sanıyordum..O yüzden yüksek puanlı bir eklenti görünce Joomla eklenti kataloğunda atladım ama bu işi yapamadığını sonradan anladım..Yapabilen bir başka eklenti de yok...

Malum kendi kişisel girdilerimizi kendi FB profilimize otomatik olarak aktarabiliyoruz..Beğen'melerimiz falan da otomatik olarak kendi sayfamıza aktarılıyor..İşte bunun aynısı Sitenin FB sayfası için de yapmak lazım..Böylelikle sitede olup biten şahsi profillere değil FB sayfasına, dolayısıyla sayfayı takip eden herkesin duvarına otomatik olarak gidebilecek..Ha yazının adresini Elle kopyalayıp, FB sayfasına link olarak ekleyerek aynı işlevi elde etmek mümkün, ama bu manuel yöntem kaçınılmaz olarak ileride tavsar..

Emrah sen otomatik olarak mı aktarıyorsun yoksa elle mi? Otomatik yapıyorsan bize anlatır mısın nasıl başardığını..
Son Düzenleme: 13 Ağu 2011 04:51 Düzenleyen onder.

Cvp: Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 10:23 #3278

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Önder,

Haber kötü gibi; vatandaşlar, SSL'i onların üzerinden ısmarlamamız durumunda aktifliyorlarmış

kb.dynamic-net.ch/questions.php?questionid=117

Düşünelim bakalım, belki başka bir yolunu buluruz.

Cvp: Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 14:41 #3279

• onder
  • Yönetici
Hasan,

Bence düşünmeye gerek..Seninkileri bilmem ama ben yıllık $10'lara aldim..Öyle gerçek anlamıyla bankaların vs kullandıkları türde olanlara ihtiyacımız yok..Onlar yıllık 1000 falan oluyormuş.
Bizimkisi sadece FB'u memnun etmek için

Cvp: Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 16:08 #3281

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Ben, evvelinden, bir facebook hesabı açayım; artık kaçarı kalmadı madem sitenin entegrasyonu bu kadar mühim bir raddeye vardı...

Ya o değilde ,herifler SSL ücretlemeyi de kendileri yapmışlar. Kurulum 50, yıllık 60 frank; hani neredeyse siteyle aynı fiyata gelecek.

Senin almış olduğun sertifikayı CMS üzerinden, serverdan bağımsız yapamıyoruz değil mi?
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: onder

Cvp: Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 16:41 #3284

• onder
  • Yönetici
Teşekkürü FB'a gelmeye sonunda karar verdiğin için yolladım..

Senin adamlar amma çakalmış yaw..Heriflere bak, resmen haraç kesmek gibi bir şey bu..Hiç makul fiyat değil..

Sana öncedem gönerdiğim linkte olduğu gibi altı üstü 2-3 komut koşturulacak, o bir kod parçacığı üretecek hepsi..Shell Access olsa iki dakikada kendimize yapardık..

Neyse şimdilik çok lazım değil, zaten açıkladığım FB sayfasının siteden tam otomatik olarak beslenm fonksiyonu için değil, sitenin bir çerçeve içinde gösterilmesi için gerekiyordu..O da olmasın ne yapalım..

Cvp: Facebook Entegrasyonu 13 Ağu 2011 18:33 #3285

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Elle aktarıyorum. Otomatik uygulama çok iyiymiş valla, ama nasıl bilmiyorum.

Herhangi bir siteyi Facebook içinde görmenin avantajı (tıklanma anlamında) var mı Önder?

Ya bir de bir soru soracağım ama yerimi bilmiyorum: Google+ kodunu nasıl ekliycem siteye, bilen var mı?

Cvp: Facebook Entegrasyonu 18 Ağu 2011 17:49 #3295

• onder
  • Yönetici
Kusura bakma Emrah cevap vermekte geciktim siteyi yeni Joomla versiyonuna taşımakla uğraşıyorum..

Siteyi FB içinde görmenin bence çok bir faydası yok, ama sitede olup biteni FB sayfasına normal FB beslemesi olarak otomatik şekilde aktarmanın faydası çok..Kes yapıştır olunca ihmal ediliyor..

Bu anlamda müjdeyi biraz erken de olsa vermek isterim; FB sayfası ile Site'nin tam entegrasyonunu sağlamak üzereyiz..Yeni programlar yazdırmak için sipariş verdim..Keseye zarar büyük oldu ama eğer FB sayfasınının reklamını iyi yapar ve çok insana ulaşabilirsek bence değer..

Bundan sonra, tıpkı Kasaba Meydanı gibi, sitede yapılan herşey otomatik olarak FB sayfamıza, dolayısıla bütün üyelerin Duvar'ına aktarılacak..Hali hazırda Forum entegrasyonu tamam..Tüm forum mesajları otomatik olarak aktarılıyor..Diğerleri için yazılım da başladı, yoldalar..10 güne kadar tamam olacak hepsi..

Bu entegrasyonu tamamlayınca, hızımı alamayıp 3 tane bence çok etkili olacak eklenti daha aldım;

Anket, Özlü Söz/Vecize/Aforizma, ve Soru/Cevap..Artık FB standartları belirlediği için bu 3 yeni programın kullanımı da çok kolay..FB kadar kolay..Ipad kullanımı yaygınlaştıkça, birşeyler okurken denk gelinen bir lafı kesip yapıştırmak 1-2 dakikalık iş haline gelecek..

Anket uygulaması da, tıpkı FB'un Question's uygulaması kadar kolay..Başlık ver, opsiyonları ekle, kaydet, tamam..Eğer bu uygulamada biraz yaratıcı olabilirsek, siteye ilgiyi bir hayli arttırız..Popüler konularda, mesala Federasyonun Şike kararı sizce doğru mu vs gibi, ya da son zamanlarda okuduğunuz en iyi yerli roman hangisidir gibi..Seçenekler de kısıtlı olmayacak, isteyen kendi seçeneğini falan ekleyecek..3 uygulama ise, Soru/Cevap...Yahoo Answers gibi, herhangi bir konuda aklınıza gelen bir soruyu ekliyorsunuz, mesala "Ya Bir Ciguli vardı nooldu ona" gibi, diğerleri de cevapları ekliyor, soruyu soran da en uygun cevabı seçiyor, diğerleri de beğeniyor ya da beğenmiyor vs..Popüler başlıklarda ilgi yaratmak için bu 3 uygulamanın çok etkili olacağını düşünüyorum...Tabii bir kaç dakikamızı ayırıp, ilgi doğuracak konular da ilginç sorular, anketler vs bulabilirsek..Ali Osman bu konularda çok iyi seçimlerde bulunuyor..Mesala Seçim Loto'yu, bu uygulamaya daha önce sahip olsaydık çok daha etkili bir şekilde yapabilirdik..

Yani sonuç olarak FB sayfamızın önemi çok arttı...Entegrasyon programları yazılana kadar biraz ağırlık verip arkadaşlarımızı davet edersek çok iyi olacak..

Gelişmelerden haberler devam edecek..

Cvp: Facebook Entegrasyonu 18 Ağu 2011 20:11 #3296

• emrahpolat
  • Hatip
Harika işler yapmışsın Önder.
Bir kaç küçük "öneride" bulunmak istiyorum:
1. FB sayfasında yönetici sayısı artmamalı
2. Aforizmalara önem verilmeli, ben bunu farkettiğimde çok şaşırdım, insanlar aforizmaları paylaşıyorlar ve sayfayı beğenen çok artıyor.
3. Kendi deneyimimden yola çıkarak bir şey söylemek istiyorum: sayfayı hiç bir arkadaşıma önermedim, biraz "cool" olmak lazım, beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez. Dayatma ya da hatır gönül işi olarak algılanabilecek şeylerden kaçınmalı.
4. Hedef kitle arkadaşlar olmamalı. İlk aylar 500 hedeflenmeli, Önder'in yaptıkları uygulanabilirse, kısa sürede bu hedef yakalanır. 500 geçilince psikolojik baraj olan 1000 kişi hedeflenmeli, ona da ulaşılınca işler kolaylaşıyor. Ve haliyle bunların hepsi sitenin ziyaretçi sayısını artırıyor.
5. Twitter hesabı açılıp orayı da etkin olarak kullanmalı. (orayla da entegrasyon sağlanmalı) (oranın dili farklıdır) Twitter'ın edebiyat haber'i çok beslediğini belirtmeliyim; 5.500 takipçimiz var ve site ziyaretlerinin %60'ı twitter üzerinden. Ama bu takipçi sayısına ulaşmak kolay olmadı. E-hayalet'in ilkesi farklı olabilir, ama ben şöyle bir ilkeyi benimsedim; Edebiyat Haber'in bir ağırlığı olmalı dedim; twitter'da hiç kimseyi önce o takip etmemeli ama onu takip edenleri kimliğine bakmadan (1'e 10) oranını gözetmeye çalışarak takip etmeli. Şu an Edebiyat Haber'in elinde önemli bir güç var. Eğer twitter'ı aktif olarak kullanmaya karar verirseniz, Edebiyat Haber üzerinden size bir destek veririm (e- hayalet'i izleyin falan derim) sonra kendi yolunuzu bulursunuz zaten.
6. Site, facebook ve twitter, bunları aynı üçgenin ayakları olarak düşünmek lazım ve her şey siteye olan ilginin artması için.... Anketi siteye koymak ve diğer mecralarda duyurusunu yapmak da işe yarayabilir.

Gene hariçten gazel okudum ama katkılarım bu naçizane önerilerle sınırlı, ne yapayım.

Ya bu arada şu google+ kodunu nasıl koyuyoruz bilen var mı arkadaşlar? Herkesin işi başından aşkın sasınırm en iyisi google'da araştırmak...
Son Düzenleme: 18 Ağu 2011 20:12 Düzenleyen emrahpolat.

Cvp: Facebook Entegrasyonu 19 Ağu 2011 18:13 #3301

• onder
  • Yönetici
Merhaba Emrah,

Söylediklerinin hepsine katılıyorum ama özellikle 3.maddeye artık daha çok katılıyorum; sen ta en başından beri bu yaklaşımı savunurdurn ama ben alglayamazdım bir türlü, insanın arkadaşları nasıl destek vermez diye..E-hayalet sürecinde benim öğrendiğim en büyük ders bu oldu..Kimseye ısrar etmemek lazım dediğin gibi..Kişi e-hayalet'inkine benzer beklentilere sahipse davet olmasa da gelir zaten..Gelmiyorsa ihtiyaç hissetmiyor demektir..

Twitter şimdiye kadar hep yabancı kaldı bana..Ama senin söylediklerinden sonra kesin ikna oldum..Hemen Twitter entegrasyonuna da el atıyorum ama bu noktada senin desteğine ihtiyacımız olacak..Entegrasyonu tamamladığımızda E-hayalet ile ilgili dediğin gibi bir twitt atar, eğer öyle bir uygulama varsa, favori sayfası olarak alırsan çok seviniriz zira Twitter'daki varlığımız sıfır...Twitter'daki varlığımız sıfır da FB'da farklı mı? Orda da destek verebilir misin? Kendi sayfanın Beğeni kısmına linkleyebilir misin?

Aforizma kısmı bence de çok önemli..Yeni program enfes..Anketler ve Soru/Cevap da öyle..Bakalım efektif bir şekilde kullanabileceğiz mi?

Google+ konusunda maalesef bir bilgim yok zira Joomla'da böyle bir problemiz olmuyor..Modüler sistem..Herhangi bir konuda hazır yazılmış uygulamalar var..7-8bin uygulamadan oluşan bir katalog...Google+ da öyle hazır bir uygulama ile devreye sokuluyor bizde..yani oraya buraya bir kod parçacığı ekleme durumu yok..O yüzden Joomla dışında nasıl yapılır gerçekten bilmiyorum..

Cvp: Facebook Entegrasyonu 19 Ağu 2011 21:41 #3302

• emrahpolat
  • Hatip
Tam da görsel olarak sitenin ne kadar yamuk olduğundan ve bir gelenin bir daha uğramayacağından söz edecektim ki biraz toparlanmış. Görsellik çok önemli malum. İnsanlar metinden önce Jpg'i görüyor malum. Mantık öyle çalışıyor.

Önder,
Edebiyat Haber'in beğen sayfası boş. Konu ile ilgili böyle bir "strateji" belirledim kendime. Beğeneceğim sayfaları kendim beğeniyorum. www.facebook.com/pages/Edebiyat-Haber/174355019266574

Şunu yapabilirim ama: Önce siz edebiyatla ilgili uygun gördüğünüz bir kitabın tanıtımını yapın (yazım yanlışı yapmamaya dikkat ederek) e-hayalet FB sayfasında görünecek zaten o, ben de FB sayfanızın duyurusunu twitter'dan yapıp insanlara önereyim. Yalnız o vakte kadar fotoğraflı bir kaç aforizma olsun. Eminim şimdiki beğenen sayısı epey artacaktır.

Bir şey daha söyliycem: E-hayalet anasayfasında facebook ve twitter eklentileri olursa "entegrasyon" tamamlanır.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.44 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68