Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Üç Maymun
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Üç Maymun

Üç Maymun 26 May 2008 12:27 #500

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Nuri Bilge kaptı ödülü valla; helal olsun. Nedense, Yavuz Bingöl en iyi erkek oyuncu ödülünü alır diye düşünüyordum ben, öyle magazinel bi hava yaratıldı ki, kazanınca "my way"i söyleyecek, falan da filan da. Yekta Kopan acayip köpürttü meseleyi.

Cvp:Üç Maymun 26 May 2008 12:52 #501

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Nedir abi bu Yavuz Bingöl'ün numarası ben anlayamadım?
Gerçi bir de Nuri Bilge Ceylan'a sormak lazım. Var herhalde bir bildiği...

Cvp:Üç Maymun 26 May 2008 17:09 #503

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Ceylan'ın "Üç Maymun" adından yeni bir film yaptığını Cannes vesilesi ile öğrenmiş ve sevinmiştim..Ama başrolde Yavuz Bingöl olduğunu öğrenince buz gibi soğumuştum..Adam fazlasıyla magazinel geldiği için sanırım..Sonunda Ceylan bile daha geniş bir kitleye hitap etme ihtiyacı duydu galiba..

Yavuz Bingöl gerçekten mi itici yoksa biz Türkiye'de kendimizden olana karşı çok mu gıcığız bilemiyorum..Yani ne bilimm Fellini'nin sürekli oyuncusu Mastroianni ya da Bergman'ınki Max Von Sywdow Bingöl'den daha beyfendi adamlar mıydı ya da daha iyi sanatçılar mıydı? Adamı hiç seyretmedim ama nesnel olmaya çalışınca da bizimkilerde gerçekten itici bir yön var sanki..

Bu adam ilk çıktığında özgün müzik yapan klasik sol bıyıklı falan bir adam..Sonra baktık bıyıklar gitmiş, altında cipler Televole durumları..Sonra TV dizileri, yarışma programları, jüri üyelikleri..Memleketimin ünlülerinin maşallah 10 parmağında 10 marifet..Mesala Livaneli..Adam Müzisyen, Romancı, Yönetmen, Köşe Yazarı, Belediye Başkan Adayı, Genel Başkan Adayı, Milletvekili....Aynı anda birkaç hayat yaşıyorlar..

Sonra ne biliim Mahsun Kırmızıgül gibi bir adam bile çıkıyor film yapıyor, sonra da klasik tavrıyla dert yanıyor anlaşılmadım, kıymetim bilinmedi diye..Adamlar öyle olmuş ki, ilk yaptığı filmin Oskar, ilk yazdığı romanın Nobel almasını falan bekliyorlar herhalde..

Batıda herhangi bir alandaki başarılı birinin bizdekiler gibi olduğunu pek sanmıyorum..

Koyun yok işte keçiler Çelebi Çelebi otluyor..

Cvp:Üç Maymun 26 May 2008 20:32 #504

• emrahpolat
  • Hatip
Aklıma şey geldi: Visconti'nin "Bisiklet Hırsızları"ndaki baba rolündeki adam amatör bir oyuncudur, Visconti bunu parlatır, filmden sonra çok meşhur olur, baya gaza gelir, başka filmlerde oynar ama hiçbirinde başarılı olamaz, sonra da intihar mı eder ne... Film sözkonusuysa galiba keramet, oyunculuk da dahil olmak üzere elindeki 'malzemeleri' ustalıkla eğip bülkebilen yönetmende.
Filmi çok merak ediyorum, bakalım insanın gözünü kırpmadan izlediği uzun planlar ve nefes alışını duyduğu suskunluklar kullanmış mı gene. Bu arada elemanın filmlerini Türki'ye de 50 bin kişinin izlemesi ne kadar düşündürücü değil mi?

Cvp:Üç Maymun 26 May 2008 21:48 #505

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Yonetmenin insiyatifi konusunda haklisin hocam..Benim de aklima Herzog'un Strozsyek ve Kaspar Hauser filmlerinde basrol verdigi Bruno S. geliyor. Adam resmen sokak calgicisiymis ve tesadufen kesfediyor Herzog. Sonra Postaci'nin oyuncusu da oyleydi galiba..Ceylan da hep amator oyuncularla calismisti simdiye kadar..Bu filmde yaptigi degisiklik sahsen benim hosuma gitmedi, "ice mi aciliyor" acaba diye aklima geldi..Yarind birgun de Mehmet Ali Erbil ya da Hulya Avsar'i oynatirsa naapcagiz? Kabus gibi resmen..

50 bin buyuk rakam gibi geldi Ceylan filmi icin..Zira sinema sanatinin en yuksek duzeyinde film yaptigini dusunuyorum..Citasi Tarkovsky, Bergman gibi adamlar saniyorum..Bu duzeyde filmleri cok fazla insan seyredemez gibi geliyor bana..Yalnizligi derinden yasayan cok fazla insan yok bu ulkede..

Bir de aklima baska bir olay geldi: bizim cenahtan iki arkadas Ceylan'dansa Sinan Cetin'i savunmuslardi bana karsi..Sinan Cetin daha buyuk yonetmenmis..Uzun uzun ikisi bir olmus bunu bana aciklamaya kalkmislardi...Aklima geldikce tepem atiyor..Bu tartismadan sonra Turkiye'de tartisma kulturunun ne kadar samimiyetsiz, demagojik oldugunu anlamistim..Sirf tartismada hakli cikmak icin Sinan Cetin gibi bir reklamci, kapitalizmin militan savunucusunun Ceylan'dan daha degerli oldugu ispata calisilmisti..Su Serpil Cakmakli'nin oynadigi film toplumsal sorunlara parmak basiyormus, Ceylan'nin hicbir toplumsal derdi yokmus vs...

Toplumsal Problemlere Cem Karaca da parmak basiyordu..Cenazesi Tek Bir sesleri altindan sagcilar kaldirdi..
Son Düzenleme: 26 May 2008 21:48 Düzenleyen onder.

Cvp:Üç Maymun 27 May 2008 08:29 #506

• emrahpolat
  • Hatip
Aslında doğru ya; 50 bin bu düzey filmler için iyi bi rakam, özellikle Türkiye için. Mesela kültürel olarak bu tür filmleri alımlamada daha 'deneyimli' bir ülke olan Fransa'da bile Uzak 130 bin seyirci toplamıştı yanılmıyosam.

Valla Sinan Çetin'le kıyaslanması konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum hocam.

O gün Metin Erksan bir röportajında Nuri Bilge Ceylan'ın fazlasıyla Tarkovsky etkisinde kaldığını söylüyordu. Bunu eleştirel bir tonda söylüyordu. Eleştiri kısmı bir yana, bu, haklı sayılabilecek bir tespit aslında, fena bişey de değil yani, kimden etkilenseydi bilmiyorum.
Tarkovsky'deki bana bazen sıkıcı gelen sembolizm (doğru adlandırabildim mi bilmiyorum) Nuri Bilge'de yok, bu da benim hoşuma gidiyor itiraf etmek gerekirse.

Cvp:Üç Maymun 28 May 2008 07:54 #519

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Filmi hakikaten merak ediyorum. Yavuz Bingöl'e rağmen nasıl izleyeceğim bilmiyorum. Belki de filmin kendisi YB'yi farkettirtmez ya da elemanın performansı bizi utandırır.

YB deyince aklıma geldi. Bir prime-time programında Ankaralı Turgut ile katılmış bu zat. Siyasi görüşlerini sormuşlar, Ankaralı Turgut ' Biz devrimci abiler ile beraber büyüdük, o yüzden sosyalistim' minvalinde bir şeyler söylerken, bu angut, 'sosyal demokratım' demez mi ? Ben başka bir programda benzer bir soru karşısında 'hep sosyal demokrattım' falan gibi birşeyler gevelediğine şahit oldum. Hatırladıkca tepem atıyor, omurgasızlık olur da bu kadar mı olur yahu diye demeden edemiyorum. Filmin konusunu bilmiyorum ama muhtemelen 3 maymundan birisi kesin YB olacaktır. ) Şaka bir tarafa bu filmi izlemek benim açımdan çok zor olacak, o belli....

Cvp:Üç Maymun 30 May 2008 14:47 #542

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Nuri Bilge Ceylan hemen her zaman amatorlerle calistigi icin, Yavuz Bingol de, nereden bakarsak bakalim, amator bir oyuncu olmasi nedeniyle, bu tercih tutarli olabilir. Yavuz'un ne sesini, ne muzigini severim. Oyunculugunu ise bilmiyorum. Dizilerine falan hic bakmadim. Filmi merak ediyorum ben de. Ceylan'in sinemasini severim, "Uzak" cok iyi bir filmdir.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.47 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68