Ceylan'ın "Üç Maymun" adından yeni bir film yaptığını Cannes vesilesi ile öğrenmiş ve sevinmiştim..Ama başrolde Yavuz Bingöl olduğunu öğrenince buz gibi soğumuştum..Adam fazlasıyla magazinel geldiği için sanırım..Sonunda Ceylan bile daha geniş bir kitleye hitap etme ihtiyacı duydu galiba..
Yavuz Bingöl gerçekten mi itici yoksa biz Türkiye'de kendimizden olana karşı çok mu gıcığız bilemiyorum..Yani ne bilimm Fellini'nin sürekli oyuncusu Mastroianni ya da Bergman'ınki Max Von Sywdow Bingöl'den daha beyfendi adamlar mıydı ya da daha iyi sanatçılar mıydı? Adamı hiç seyretmedim ama nesnel olmaya çalışınca da bizimkilerde gerçekten itici bir yön var sanki..
Bu adam ilk çıktığında özgün müzik yapan klasik sol bıyıklı falan bir adam..Sonra baktık bıyıklar gitmiş, altında cipler Televole durumları..Sonra TV dizileri, yarışma programları, jüri üyelikleri..Memleketimin ünlülerinin maşallah 10 parmağında 10 marifet..Mesala Livaneli..Adam Müzisyen, Romancı, Yönetmen, Köşe Yazarı, Belediye Başkan Adayı, Genel Başkan Adayı, Milletvekili....Aynı anda birkaç hayat yaşıyorlar..
Sonra ne biliim Mahsun Kırmızıgül gibi bir adam bile çıkıyor film yapıyor, sonra da klasik tavrıyla dert yanıyor anlaşılmadım, kıymetim bilinmedi diye..Adamlar öyle olmuş ki, ilk yaptığı filmin Oskar, ilk yazdığı romanın Nobel almasını falan bekliyorlar herhalde..
Batıda herhangi bir alandaki başarılı birinin bizdekiler gibi olduğunu pek sanmıyorum..
Koyun yok işte keçiler Çelebi Çelebi otluyor..