Sitenin Arkayüzü'ne bir istatistik programı ekledim; j4age..Merak eden arasıra bakabilir.
Bu programın istatistiklerinde ilginç bir veri var; hala siteye en çok yönlendirme yapan anahtar sözcükler "en iyi gizem filmleri". Google ile bunu arattırırsak E-hayalet 4.sırada çıkıyor; tevekkeli değil bu kadar hit alması. Ne yaptık, neden oldu da özellikle bu girdi Google sıralamasında bu kadar öne çıktı, ah bir anlasam..
Yaptığım bazı okumalara göre Google anahtar sözcükleri hiç kaale almıyormuş çünkü bunların Google aramalarını manipule etmek için kullanıldığı anlaşılmış..Öyleyse ne? Herneyse..Bu vesileyle birşeye dikkat çekmek lazım
En başından beri tahmin ettiğim gibi Sinema, politika/felsefe vs yazılarından daha çok ilgi çekiyor. Sinema bölümüne önem vermek lazım..Bi el atın yahu..
Keywords Meta Tag'ler Google sözkonusu olduğunda hikaye imiş..Tam hayal kırıklığı, ne güzel tek bir tık'la tek tek makaleler için dilediğin sayıda meta tag'i otomatik olarak atıyan bir eklenti bulmuştum..Bu eklentiyi yasak sözcükler listesini genişleterek eğitmiştim bir sürü zaman harcayarak, tam da gereksiz çekilmiş sözcükleri değil de önemli olanları atamaya başlamıştı..
Google bunları kullanmıyorsa neyi kullanıyor? İşte soru bu zaten..Bilmiyorum, araştırmak lazım..Ama edindiğim izlenime göre pekçok değişkeni kullanıyor; mesala sitenin hızı yavaşsa cezalandırıyormuş ki bizim sitenin hızı internetteki tüm sitelerin %93'ünden daha yavaşmış Google Analytics'e göre..Sonra anladığım kadarıyla siteye başka sitelerden ne kadar link verildiğine de bakıyormuş; çok az refere edilen siteleri dikkate almıyormuş..Maalesef bir dayanşıma zinciri içinde olmadığımızdan bizim siteye link veren sanıyorum 2-3 tanecik site var..Hasan'ın oteki.ch'si bile vermiyor. Maalesef etkisi, toplumsal bağlantısı çok az bir grup insanız..Nazımızın geçip sitelerinde bizim linkimizi koyacak kimseyi tanımıyoruz, ya da tanıyoruz da pek umursamıyoruz...Bu bağlamda, Facebook ve Twitter entegrasyonları, kendi işlevleri yanında Google'un gözüne girmek için de gerekli görünüyor..Zira bu ikisinden gelen yönlendirmeler Google'ın dikkatini çekiyor ve sıralamada önemini arttırıyor..Yani özetle paranın parayı çekmesi gibi tık da tıkı çekiyor..Anlaşılan bir eşik değeri var; onu geçmek çok disiplinli kollektif bir kampanyayı gerektiriyor..Bu eşik geçildiğinde, etki katlanarak artıyor sanıyorum..Eşiği geçmek gerekiyor; bu yüzden Facebook ve Twitter entegrasyonlarına önem vermek lazım..
Amazon'da araştırdım, bu SEO -Search Engine Optimization- olayı üzerine onlarca kitap yazılacak kadar önemli bir konuymuş..Eğer Kindle'ın ya da iPad'in varsa en yüksek puanlı olan birini alıp vakit buldukça çalışmanı tavsiye ederim..Ben öyle yapacağım..Ama bir elin nesi var iki elin sesi var olayı..Site performansı arttırma işi bir kişinin altından kalkabileceği biryük değil..
Son Düzenleme: 29 Ağu 2011 16:35 Düzenleyen onder.
Haklısın Murat Gizem filmlerine yüklenmek ve en azından iddia ettiğimiz gibi 50 tane koymak lazım..Benim için dert değil zira Avrupa yönetmen sineması hariç Hollywood'tan film seyredeceksem zaten sadece 3 türe bakıyorum; Gizem/Thriller, Korku ve Postapokaliptik/Kıyamet...
O arkadaşın listesi kadar İmdb ve Rottentomatoes'a bakmanı tavsiye ederim..özellikle ikincisi çok iyi zira farklı kriterlerle türlere gör en iyi film arattırması yapabiliyorsun..İmdb gibi sadece belli editörler değil, her gazeteden 50-60 eleştirmenin puanlarıın avarajını alıyor ayrıca kullanıcı oylarına göre de sıralıyor..Ana Menü'de Movies-Top Movies linkinde türlere göre tüm zamanların en iyi 100 filmini listeliyor..Ama yıllara göre arama yapmak, dolayısıyla vizyonda olanların türlere göre en iyisini sıralamak istersen Movies-Certified Fresh'e gitmek gerekiyor..Burda sağ altta DVD finder var..Orda türe göre bir ilk arama yapıyorsun..Sonra gelen sayfada sol üstte çok daha detaylı arama çıkıyor; yüzde şu kadardan fazla fresh, toplam ratingi 10 üzerinden şu kadar olan şu döneme ait şu tür filmleri listele diyebiliyorsun...Tecrübeyle sabit, değerlendirmeleri hakikaten iyi..İyi deyip de kötü çıkan bir filme denk gelmedim..