Murat Selam,
Sinema tanıtımları giriş formundaki, künye detaylarının girişinde bir problem oluşmuş ..Özellikle "Ödüller" kısmında..
Alanların çoğu çokan seçmeli..Dolayısıyla bir filmin aldığı bütün ödülleri tek bir satırda girmeye gerek yok..Böyle yapınca ilgili alanın genişliği formun kendi alanının dışına taşmış, dolayısıyla farklı seçenekler arasında kolayca gezinmek için gereken ok işareti kaybolmuş, seçim yapılamıyor..
Bir de bu alanların işlevine dair yanlış bir algılama var sanırım; bu alanlar -ana metin alanları hariç- spesifik bir girdiye özel değil..Bunlar her girdi için gerekecek, standard genel alanlar..Yani o alanlara yeni birşey eklenecekse, sadece o filme dair değil, bütün filmler için kullanılabilecek şeyler olması lazım..Ama seninkiler sadece bir kez kullanılabilir, bir tek o film için geçerli çünkü..
Misal; sen diyelim "Antalya film festivali"ni her yıl için ayrı ayrı eklemişsin..Üstelik, o yılki bütün ödülleri tek bir girdide eklemişsin..Oysa şöyle olması lazım;
- Antalya Filim Festivali - En İyi Başrol Kadın
- Antalya Film Feswtivali - En İyi Başrol erkek
- Antalya fim Festivali - En İyi Yönetme
vs gibi..Bunlar çoklu seçmeli, -Multiple Select-, olduğu için, Control tuşu basılı tutulup her biri tek tek tıklanarak seçilebilir.. Bu alanların bir özelliği de bilgi vermelerinin yanında, tıklandıkları zaman filtreleme olarak çalışmaları..Benim girdiğim bir tanıtıma gidersen mesala, diyelim Yönetmen alanında Tarkovsky'yi tıklarsan, onun bütün filmleri listelenir...Örneğimizden devam edersek, "Antalya Filmi Festivali - En İyi Yönetmen" uygun girilmiş olsaydı, tıklandığında Antalya'da bu ödülü almış tüm filmler listelenirdi..
Ama senin girdilerin durumunda olduğu gibi"2001 Antalya Yardımcı Erkek, Yardımcı Kadın vs.vs" hepsi tek bir satırda girilirse, tıklandığında bir arama işlevi görmez, zira böyle bir kombinasyon bütün zaman ve mekanda sadece bir tane olabileceği için, sadece zaten o an bakılmakta olan o film listelenir..Kendi girdiğin filmlerde bir denersen göreceksin ne demek istediğimi...
Film giriş formunda zaten Yıl diye bir alan var; dolayısıyla her festivalin, her klasmandaki ödüllerini her yıl için girersek, o ödül alanın bir işlevi kalmaz, çünkü binlerce ödül satırı olur..
Sinema Giriş Formundaki Alanların Espirisi, pek çok filmde ortak olacak bilgileri her defasında tek tek yazma derdinden kurtulmak..Dolayısıyla her zaman kullanılabilecek genel bilgiler olması lazım..Örneği devam ettirirsek, Antalya film festivali - En İyi Yönetmen ödülünü tek bir kez girmek yeterli..2001'de, 2003'te vs bu ödülü kim almış merak eden, önce yılı tıklayacak, ardından da o yıl için listelenen filmler arasından Antalya Film Festivali - En İyi Yönetmeni tıklayacak..Ya da diğer sırayla yapacak, önce ödülü sonra yılı tıklayacak..
Biliyorum, neyin ne işe yaradığını bilmeyince kestirmek zor tabii..Malesef bir Yardım, ya da FAQ/SSS "Sıkça Sorulan Sorular" kısmımız yok..Çok zaman alır girmek..Ama gerekiyor galiba, sitenin kullanımının zor olduğuna yönelik ortak bir kanaat var..Bir arkadaş zamanında bu sitenin kullanım kılavuzu var mı diye sormuştu da bozlulmuştum..Neyse zamanla..
O uzun girdileri düzeltmek gerekiyor..Maalesef silmekten başka çare yok ama aslında kayıp büyük değil, zira 5-6 ödül tek bir satırda girildiği için, biri hariç diğeleri girilmiş sayılmaz..
Bilmiyorum, vaktin olur da ara ara düzeltir misin? Ama o çok uzun girdileri silersek çok iyi olur..İstersen ben backend'te silebilirim..zira bu haliyle ödül girişi hemen hemen iptal gibi..Çok şişmiş..Ekteki resimde görülebilir..
Attachment sinema.jpg not found