Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program

Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program 24 Oca 2011 21:11 #3071

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Herkese Selam,

Birinci Digital çağdan çıkıp filmleri artık DVD'den değil de divx/avi formatıyla bilgisyarınızdan seyrediyorsanız size bir tavsiyem var;

Dikkat ettiyseniz, benim tanıttığım filmlerde bol bol fotoğraf oluyor filmin kendisinden..Bunu çok kolay yapıyorum çünkü ücretsiz bir program kullanıyorum, adı GOM Player. Şurdan indirilebilir;

download.cnet.com/GOM-Media-Player/3000-...786.html?tag=mncol;1

Bir şekilde elinize geçen ya da DVD'den çevirdiğiniz divx/avi formatındaki filmleri bu programlar seyrederseniz bir sürü başka güzel özelliğin yanında benim çok sevdiğim bir tanesi var; filmi klavyedeki spacebar ile durdurduktan sonra ctrl+E yaparsanız, filmin o karesini bir jpeg dosyası halinde belirlemiş olduğunuz bir klasöre atıyor..Tek bir tuşla -daha doğrusu iki tuşla- hoşunuza gide bir kareyi başka hiç bir işleme gerek kalmadan otomatik kayedebiliyorsunuz. Bu iş fotoğrafçılığa da yeni merak salmış biri olarak benim çok hoşuma gitti. Usta bir yönetmenin bakış açısını hissetmeye başlıyor insan; nasıl bir perspektif kurmuş, plan, kompozisyon nasıl tasarlanmış vs..Kolay yoldan fotografik bakış açısı geliştirme yönünde bir egsersiz gibi..

Malum daha sonra isterseniz o almış olduğunuz kareleri film tanıtırken ekleyebilirsiniz..
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: hasever

Cvp: Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program 24 Oca 2011 21:33 #3072

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Ben de hep merak ederdim bu kadar foto nereden bulunuyor diye; malum, benim tanıttığım filmlerde bir, bilemeden iki fotoğraf var.

Cvp: Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program 25 Oca 2011 21:35 #3073

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Al benden de o kadar Hasan. Tanıttığım filmlerin fotoğraflarını bulacağım diye az tırmalamadım gogılı.
Aslında uyanmalıydık, Önder'in eklediği fotoğraflar filmin akışına uygun oluyordu. Ben filmleri medya oynatıcısı aracılığıyla TV'den izliyorum. Ama filmler harici sürücüde olduğu için Önder'in dediğini uygulayabilirim ben de.

Cvp: Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program 25 Oca 2011 22:18 #3074

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Murat hep benim dediğim yöntemi hem de kendininkini birleştirebilirsin aslında..

Eğer ıskartaya çıkmış eski bir laptop varsa onu TV setine ayırabilirsin. Laptop ekranını TV'ye aktarmak zor olmasa gerek...Bir ara yapmıştım ben öyle..
Son Düzenleme: 25 Oca 2011 22:19 Düzenleyen onder.

Cvp: Film Seyretmek İçin İdeal Bir Program 25 Oca 2011 22:24 #3075

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Medya sürücümüz WD HD Media Player ama televizyonumuz tüplü be hocam. Henüz sete, mete giremedik:)

O yüzden direk flash bellek veya harici diski media player'a takıyorum izliyorum. Dosya düzenleme işini de bilgisayarda yapıyorum.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.32 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68