Herkese Selam,
Birinci Digital çağdan çıkıp filmleri artık DVD'den değil de divx/avi formatıyla bilgisyarınızdan seyrediyorsanız size bir tavsiyem var;
Dikkat ettiyseniz, benim tanıttığım filmlerde bol bol fotoğraf oluyor filmin kendisinden..Bunu çok kolay yapıyorum çünkü ücretsiz bir program kullanıyorum, adı GOM Player. Şurdan indirilebilir;
download.cnet.com/GOM-Media-Player/3000-...786.html?tag=mncol;1
Bir şekilde elinize geçen ya da DVD'den çevirdiğiniz divx/avi formatındaki filmleri bu programlar seyrederseniz bir sürü başka güzel özelliğin yanında benim çok sevdiğim bir tanesi var; filmi klavyedeki spacebar ile durdurduktan sonra ctrl+E yaparsanız, filmin o karesini bir jpeg dosyası halinde belirlemiş olduğunuz bir klasöre atıyor..Tek bir tuşla -daha doğrusu iki tuşla- hoşunuza gide bir kareyi başka hiç bir işleme gerek kalmadan otomatik kayedebiliyorsunuz. Bu iş fotoğrafçılığa da yeni merak salmış biri olarak benim çok hoşuma gitti. Usta bir yönetmenin bakış açısını hissetmeye başlıyor insan; nasıl bir perspektif kurmuş, plan, kompozisyon nasıl tasarlanmış vs..Kolay yoldan fotografik bakış açısı geliştirme yönünde bir egsersiz gibi..
Malum daha sonra isterseniz o almış olduğunuz kareleri film tanıtırken ekleyebilirsiniz..