Hasan,
Eminim bir iki yerde cikmistir..Zaten benim anlatmaya calistigim da, solla ilgili bilgilerin, etkinlik duyurularinin, tartimslarinin sagda solda yapiliyor olmasi, tek, derli toplu biryerde yapiliyor olmamasi..Bu yuzden herseyin tek biryerde takip edilebilecegi bir Portal diyorum..Ben bu gorusumde o kadar saplantiliyim ki, Turkiye solu herseyden ne yapmali diye sorsalar verecegim cevap bu olur..Hareket, anlayis, fraksiyon vs ayrimi olmadan, solun butun renklerinin toplandigi, facebook gibi bir yapi tabii etntellektuel yonu daha derin olan..gruplar, anlayislar ana Portal icinde kendi gruplarin ayrica haberlesirler..Ama haberlesme, alternatif haber yorum, duzeyli tartismalalar, teorik yazilar, geyik, spor, kultur sanat vs gruplar/fraksiyonlar ustu genel bir cati altinda yapilir..
Internet artik bu olanaklari sunuyor..Biz tek tek bireyler oldugumuz icin altindan kalkamiyoruz ama son derece mutevazi kollektif bir irade olsa bu is yapilir ve Plaza Medyasina ciddi bir alternatif cikar..Eksi sozluk ortada
E-hayalet'i tam boyle bir yapi olarak hayal etmistik ama benim gibi amator bir internet tasarimcisi ile olmuyor tabii..
Ama bu hayalim hala devam ediyor..Umarin zamanla saglam bir iki internetci arkadas ve maddi kaynak buluruz da yapariz..Boyle bir vizyon hicbir sol anlayista yok..